Kleine filosofie van het wonder

Prijs € 34,90

Niet beschikbaar

Hent de Vries

Paperback | Februari 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat is een wonder? En in welk opzicht zijn wonderen en wonderdoeners nog van deze tijd? Hent de Vries laat in zijn nieuwe boek zien dat deze aloude traditie nog verrassend actueel is.In Kleine filosofie van het wonder presenteert De Vries het wonder als een gebeurtenis met ingrijpende gevolgen die we onmogelijk konden voorspellen en voorzien vanuit de situatie waarin ze zich voordoen. Zulke fenomenen zijn zeldzaam, maar ook bekend van alledag. Politieke gebeurtenissen zoals de Amerikaanse, Franse en Russische Revoluties, maar ook de verkiezing van Barack Obama in 2008 en de recente Arabische Lente zijn te begrijpen als 'evenementen', zoals de moderne politieke theorie ze noemt. Deze 'evenementen' zijn in alle relevante opzichten te vergelijken met de traditionele notie van het 'wonder'.De Vries laat zien dat het juist de theologischfilosofische traditie van het wonder is (met wegbereiders als Augustinus, Thomas van Aquino en Pascal) die de radicaliteit van het politieke wonder kan verduidelijken. Deze theologische denkers brengen ons dichter bij de wonderbaarlijke politieke gebeurtenissen van nu. Over de auteur(s):Hent de Vries is directeur van het Humanities Center en hoogleraar filosofie aan de Johns Hopkins University te Baltimore. Hij publiceerde uitgebreid over het raakvlak tussen religie en politiek. Kleine filosofie van het wonder is zijn eerste boek in het Nederlands.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hent de Vries
Uitgever
Boom
ISBN
9789461053435
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Wat is een wonder? En in welk opzicht zijn wonderen en wonderdoeners nog van deze tijd? Hent de Vries laat in zijn nieuwe boek zien dat deze aloude traditie nog verrassend actueel is.

In Kleine filosofie van het wonder presenteert De Vries het wonder als een gebeurtenis met ingrijpende gevolgen die we onmogelijk konden voorspellen en voorzien vanuit de situatie waarin ze zich voordoen. Zulke fenomenen zijn zeldzaam, maar ook bekend van alledag. Politieke gebeurtenissen zoals de Amerikaanse, Franse en Russische Revoluties, maar ook de verkiezing van Barack Obama in 2008 en de recente Arabische Lente zijn te begrijpen als 'evenementen', zoals de moderne politieke theorie ze noemt. Deze 'evenementen' zijn in alle relevante opzichten te vergelijken met de traditionele notie van het 'wonder'.

De Vries laat zien dat het juist de theologischfilosofische traditie van het wonder is (met wegbereiders als Augustinus, Thomas van Aquino en Pascal) die de radicaliteit van het politieke wonder kan verduidelijken. Deze theologische denkers brengen ons dichter bij de wonderbaarlijke politieke gebeurtenissen van nu.



Over de auteur(s):
Hent de Vries is directeur van het Humanities Center en hoogleraar filosofie aan de Johns Hopkins University te Baltimore. Hij publiceerde uitgebreid over het raakvlak tussen religie en politiek. Kleine filosofie van het wonder is zijn eerste boek in het Nederlands.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hent de Vries
Uitgever
Boom
ISBN
9789461053435
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99