Klassieke sharia en vernieuwing

Prijs € 32,99

Uitverkocht

M.S. Berger

Paperback | Juni 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een beknopte introductie op de ‘sharia’ of islamitische wetgevingKlassieke sharia en vernieuwing biedt een beknopte introductie op de 'sharia' of islamitische wetgeving. De twee belangrijkste delen van het boek behandelen de klassieke sharia en de vernieuwingen die in de tussentijd hebben plaatsgevonden. Na een inleiding op de aard van de sharia, de belangrijkste spelers en hun methodologie, gaat Berger in op de invloed van de sharia op de vier belangrijkste onderdelen, te weten het staatsrecht, het familierecht, het strafrecht en het economisch recht. De auteur laat zien hoe de sharia zich als gevolg van staatsvorming en modernisering heeft ontwikkeld van de algemene wet in landen in de moslimwereld tot een meer beperkte maar nog steeds belangrijke positie. Deze zeer informatieve studie besluit met enkele inzichten in de islamitische benadering van de mensenrechten. Deze titel kunt u inzien in Google Books - http://books.google.com/books?vid=ISBN9789053569047. Maurits Berger is onderzoeker en publicist over islamitische wetgeving. Hij werkt aan het Nederlands Instituut voor Internationale betrekkingen 'Clingendael'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M.S. Berger
Uitgever
AUP Wetenschappelijk
ISBN
9789053569047
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
101

Beschrijving

Een beknopte introductie op de ‘sharia’ of islamitische wetgeving

Klassieke sharia en vernieuwing biedt een beknopte introductie op de 'sharia' of islamitische wetgeving. De twee belangrijkste delen van het boek behandelen de klassieke sharia en de vernieuwingen die in de tussentijd hebben plaatsgevonden. Na een inleiding op de aard van de sharia, de belangrijkste spelers en hun methodologie, gaat Berger in op de invloed van de sharia op de vier belangrijkste onderdelen, te weten het staatsrecht, het familierecht, het strafrecht en het economisch recht. De auteur laat zien hoe de sharia zich als gevolg van staatsvorming en modernisering heeft ontwikkeld van de algemene wet in landen in de moslimwereld tot een meer beperkte maar nog steeds belangrijke positie. Deze zeer informatieve studie besluit met enkele inzichten in de islamitische benadering van de mensenrechten.

Deze titel kunt u inzien in Google Books - http://books.google.com/books?vid=ISBN9789053569047.

Maurits Berger is onderzoeker en publicist over islamitische wetgeving. Hij werkt aan het Nederlands Instituut voor Internationale betrekkingen 'Clingendael'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M.S. Berger
Uitgever
AUP Wetenschappelijk
ISBN
9789053569047
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2006
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
101

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99