Kipsignalen

Prijs € 43,49

Niet beschikbaar

Monique Bestman

Paperback | Oktober 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Niet alle pluimveehouders halen uit hun dieren wat er potentieel in zit. Dit geldt voor zowel leghennen- als vleeskuikenhouders. Om in de productieperiode goed te presteren, moet de stal goed en efficiënt zijn ingericht en gemanaged. Maar hoe weet u of u het goed doet? Uw dieren geven talloze signalen af: of ze gezond zijn, of ze de weg weten in de stal en of ze zich prettig voelen.Herkent u de signalen van uw dieren? En weet u wat u te doen staat als u bijvoorbeeld veel buitennesteieren heeft of als uw kuikens te veel voer vermorsen? Kent u het onderscheid tussen afwijkende dunne mest en gezonde blindedarm mest? En hoe herkent u opdrogers als de dieren net opgezet zijn?Als u signalen van knelpunten herkent, zorg dan dat u het arsenaal aan maatregelen kent om uw koppel weer op het goede spoor te krijgen. En waarmee u rekening moet houden als u overschakelt van kooi naar loslopende kippen. Met ventilatie, verlichting en andere routines kunt u veel bereiken. Maar dan moet u wel alle ins en outs van uw eigen bedrijf weten en kunnen inschatten wat aanpassingen met uw dieren doen.Kipsignalen helpt u op toegankelijke wijze om signalen van uw dieren in een vroeg stadium op te pikken, te interpreteren en actie te ondernemen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Monique Bestman
Uitgever
Roodbont
ISBN
9789087400477
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Beschrijving

Niet alle pluimveehouders halen uit hun dieren wat er potentieel in zit. Dit geldt voor zowel leghennen- als vleeskuikenhouders. Om in de productieperiode goed te presteren, moet de stal goed en efficiënt zijn ingericht en gemanaged. Maar hoe weet u of u het goed doet? Uw dieren geven talloze signalen af: of ze gezond zijn, of ze de weg weten in de stal en of ze zich prettig voelen.
Herkent u de signalen van uw dieren? En weet u wat u te doen staat als u bijvoorbeeld veel buitennesteieren heeft of als uw kuikens te veel voer vermorsen? Kent u het onderscheid tussen afwijkende dunne mest en gezonde blindedarm mest? En hoe herkent u opdrogers als de dieren net opgezet zijn?

Als u signalen van knelpunten herkent, zorg dan dat u het arsenaal aan maatregelen kent om uw koppel weer op het goede spoor te krijgen. En waarmee u rekening moet houden als u overschakelt van kooi naar loslopende kippen. Met ventilatie, verlichting en andere routines kunt u veel bereiken. Maar dan moet u wel alle ins en outs van uw eigen bedrijf weten en kunnen inschatten wat aanpassingen met uw dieren doen.

Kipsignalen helpt u op toegankelijke wijze om signalen van uw dieren in een vroeg stadium op te pikken, te interpreteren en actie te ondernemen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Monique Bestman
Uitgever
Roodbont
ISBN
9789087400477
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2009
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
96

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99