Kinderkoppie

hoe een rijke leeromgeving bijdraagt aan de ontwikkeling van het kinderbrein

Prijs € 17,50

Uitverkocht

Betsy van de Grift

Paperback | September 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Tegenwoordig weten we steeds meer over het brein: hoe het werkt en hoe het zich ontwikkelt. En die kennis helpt ons bij het beter begrijpen van kinderen. Of bij het beter opvoeden en onderwijzen van kinderen.Maar we moeten oppassen voor mythevorming, bijvoorbeeld: ‘Angst en stress beschadigen de babyhersenen.’ Of: ‘Het kinderbrein vormt zich in de eerste drie levensjaren.’ Deze en andere generalisaties ontkennen de enorme individuele verschillen tussen kinderen. En ze suggereren dat we alles al precies weten. En dat klopt niet. We weten al wel het een en ander en dankzij moderne beeldvormende technieken, zoals fMRI-scans, neemt de kennis over het brein razendsnel toe. Maar het meeste weten we nog steeds niet.Kinderkoppie is een verslag over de ontwikkeling van het kinderbrein. De huidige stand van zaken van de breinwetenschap is met deze publicatie gebundeld en toegankelijk gemaakt voor werkers in de kinderopvang en voor alle bewuste opvoeders van jonge kinderen!Kennis over pedagogische en ontwikkelingspsychologische aspecten van het opgroeiende kind is belangrijk voor iedere ouder en professionele opvoeder. Betsy van de Grift brengt met deze uitgave de kennis over de ontwikkeling van het kinderbrein binnen het bereik van alle opvoeders.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Betsy van de Grift
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088501395
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
95

Beschrijving

Tegenwoordig weten we steeds meer over het brein: hoe het werkt en hoe het zich ontwikkelt. En die kennis helpt ons bij het beter begrijpen van kinderen. Of bij het beter opvoeden en onderwijzen van kinderen.
Maar we moeten oppassen voor mythevorming, bijvoorbeeld: ‘Angst en stress beschadigen de babyhersenen.’ Of: ‘Het kinderbrein vormt zich in de eerste drie levensjaren.’ Deze en andere generalisaties ontkennen de enorme individuele verschillen tussen kinderen. En ze suggereren dat we alles al precies weten. En dat klopt niet. We weten al wel het een en ander en dankzij moderne beeldvormende technieken, zoals fMRI-scans, neemt de kennis over het brein razendsnel toe. Maar het meeste weten we nog steeds niet.

Kinderkoppie is een verslag over de ontwikkeling van het kinderbrein. De huidige stand van zaken van de breinwetenschap is met deze publicatie gebundeld en toegankelijk gemaakt voor werkers in de kinderopvang en voor alle bewuste opvoeders van jonge kinderen!

Kennis over pedagogische en ontwikkelingspsychologische aspecten van het opgroeiende kind is belangrijk voor iedere ouder en professionele opvoeder. Betsy van de Grift brengt met deze uitgave de kennis over de ontwikkeling van het kinderbrein binnen het bereik van alle opvoeders.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Betsy van de Grift
Uitgever
SWP, Uitgeverij B.V.
ISBN
9789088501395
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
95

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99