Kinderen en grenzen stellen

opvoeden met gezond verstand

Prijs € 14,90

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

P. Bom

Paperback | September 2002 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Grenzen stellen aan je kinderen: menig ouder worstelt ermee. We vinden vrijheid en zelfontplooiing heel belangrijk in de opvoeding, en dan is het moeilijk om 'ho' te zeggen. Maar wat dan te doen als je kinderen druk en lastig zijn en niet meer luisteren? Redeneren, onderhandelen, boos worden, straf geven? En als dat allemaal niet helpt, wat dan?In dit boek laat Paulien Bom zien hoe het anders kan. Een pleidooi voor duidelijke grenzen, die mee kunnen groeien met je kind. Toegankelijk geschreven, helder en down to earth, met goede achtergrondinformatie en veel praktische tips voor dagelijkse opvoedsituaties. Haar boek is al veel ouders tot steun geweest en blijft onverminderd actueel. In deze vierde, geheel herzien druk wijdt ze ook een hoofdstuk aan 'kinderen en nieuwe media'.Paulien Bom stond jarenlang met twee benen in de opvoedpraktijk, als verpleegkundige op consultatiebureaus en docent van oudercursussen. Op basis van die ervaringen schreef ze Kinderen en grenzen stellen. Andere boeken van haar hand zijn Bevlogen & belast. Over het wel en wee van opgroeien met idealen, en Op de kop getikt.Lezers en pers over Kinderen en grenzen stellen:'Een heel fijn boek voor ouders van peuters! Geeft een goede analyse van de opvoedgeschiedenis en bruikbare handvatten voor dagelijks gebruik. (...). Geeft niet het idee dat je eigenlijk een engel zou moeten zijn...!''Wat een duidelijk boek is dit, een verademing na alle filosofische en theoretische boeken over opvoeding die ik las.''Het lezen waard voor ouders en hun begeleiders!' Ouderschap en Ouderbegeleiding. 'Een vanuit de praktijk geschreven boek dat via reële voorbeelden een antwoord geeft op de dagelijkse problemen bij de opvoeding.' Nederlandse Bibliotheekdienst'Dit boek zet ouders en verzorgers van jonge kinderen aan tot denken en doen!' De beste boeken voor moeder & kind. Over Bevlogen & belast'Diepgaand, het gaat over de echte dilemma's die ook in hedendaagse gezinnen aan de orde komen. Een must voor iedere pedagoog.' Micha de Winter.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
P. Bom
Uitgever
Kosmos Uitgevers
ISBN
9789021539959
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2002
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

Grenzen stellen aan je kinderen: menig ouder worstelt ermee. We vinden vrijheid en zelfontplooiing heel belangrijk in de opvoeding, en dan is het moeilijk om 'ho' te zeggen. Maar wat dan te doen als je kinderen druk en lastig zijn en niet meer luisteren? Redeneren, onderhandelen, boos worden, straf geven? En als dat allemaal niet helpt, wat dan?
In dit boek laat Paulien Bom zien hoe het anders kan. Een pleidooi voor duidelijke grenzen, die mee kunnen groeien met je kind. Toegankelijk geschreven, helder en down to earth, met goede achtergrondinformatie en veel praktische tips voor dagelijkse opvoedsituaties. Haar boek is al veel ouders tot steun geweest en blijft onverminderd actueel. In deze vierde, geheel herzien druk wijdt ze ook een hoofdstuk aan 'kinderen en nieuwe media'.
Paulien Bom stond jarenlang met twee benen in de opvoedpraktijk, als verpleegkundige op consultatiebureaus en docent van oudercursussen. Op basis van die ervaringen schreef ze Kinderen en grenzen stellen. Andere boeken van haar hand zijn Bevlogen & belast. Over het wel en wee van opgroeien met idealen, en Op de kop getikt.
Lezers en pers over Kinderen en grenzen stellen:
'Een heel fijn boek voor ouders van peuters! Geeft een goede analyse van de opvoedgeschiedenis en bruikbare handvatten voor dagelijks gebruik. (...). Geeft niet het idee dat je eigenlijk een engel zou moeten zijn...!'

'Wat een duidelijk boek is dit, een verademing na alle filosofische en theoretische boeken over opvoeding die ik las.'
'Het lezen waard voor ouders en hun begeleiders!' Ouderschap en Ouderbegeleiding.

'Een vanuit de praktijk geschreven boek dat via reële voorbeelden een antwoord geeft op de dagelijkse problemen bij de opvoeding.' Nederlandse Bibliotheekdienst

'Dit boek zet ouders en verzorgers van jonge kinderen aan tot denken en doen!' De beste boeken voor moeder & kind.
Over Bevlogen & belast
'Diepgaand, het gaat over de echte dilemma's die ook in hedendaagse gezinnen aan de orde komen. Een must voor iedere pedagoog.' Micha de Winter.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
P. Bom
Uitgever
Kosmos Uitgevers
ISBN
9789021539959
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2002
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99