Kinderen die stotteren (e-Book)

Prijs € 31,95
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Ad Bertens, Jacqueline Weeda-Hageman

EPUB met digitaal watermerk | Juli 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat is stotteren en wat zijn de oorzaken van stotteren? Stotteren is in wezen een eenvoudig probleem. Klanken worden herhaald en verlengd. Meer dan menigeen denkt is stotteren erfelijk bepaald, maar aanleg leidt echter niet meteen tot stotteren. Er zijn uitlokkende factoren voor nodig, zoals spanning, leef- en spreeksnelheid en extra belemmering in de taal of spraak, Stotteren zet de spreker, de luisteraar, de omgeving en therapeut ook aan tot zelfreflectie.In Kinderen die stotteren wordt beschreven hoe men kan voorkomen dat beginnend haperen uitgroeit tot chronisch, problematisch stotteren. Vechten tegen en vluchten voor haperend spreken maakt het stotterprobleem complex en frustrerend. Ook wordt beschreven wat de werkzame bestanddelen zijn van verschillende therapievormen en voor welke therapie men het beste kan kiezen. Verwachtingen en mogelijkheden komen daarbij aan de orde.RONDOM HET KINDis een reeks boeken waarin deskundigen duidelijke en praktische informatie geven over problemen bij kinderen. De boeken zijn speciaal geschreven voor ouders, verzorgers, leerkrachten en hulpverleners.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ad Bertens, Jacqueline Weeda-Hageman
Uitgever
Boom
ISBN
9789461273277
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2011
Bestandsgrootte
575792 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
145

Beschrijving

Wat is stotteren en wat zijn de oorzaken van stotteren? Stotteren is in wezen een eenvoudig probleem. Klanken worden herhaald en verlengd. Meer dan menigeen denkt is stotteren erfelijk bepaald, maar aanleg leidt echter niet meteen tot stotteren. Er zijn uitlokkende factoren voor nodig, zoals spanning, leef- en spreeksnelheid en extra belemmering in de taal of spraak, Stotteren zet de spreker, de luisteraar, de omgeving en therapeut ook aan tot zelfreflectie.
In Kinderen die stotteren wordt beschreven hoe men kan voorkomen dat beginnend haperen uitgroeit tot chronisch, problematisch stotteren. Vechten tegen en vluchten voor haperend spreken maakt het stotterprobleem complex en frustrerend. Ook wordt beschreven wat de werkzame bestanddelen zijn van verschillende therapievormen en voor welke therapie men het beste kan kiezen. Verwachtingen en mogelijkheden komen daarbij aan de orde.
RONDOM HET KIND
is een reeks boeken waarin deskundigen duidelijke en praktische informatie geven over problemen bij kinderen. De boeken zijn speciaal geschreven voor ouders, verzorgers, leerkrachten en hulpverleners.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ad Bertens, Jacqueline Weeda-Hageman
Uitgever
Boom
ISBN
9789461273277
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2011
Bestandsgrootte
575792 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
145

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99