De reizen van de slimme man (e-Book)

Prijs € 4,49
Download direct dit e-Book

Imme Dros

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Niels ként die verhalen van Homeros toch, die hij op school hoort. Over Odysseus, zijn mannen, zijn schepen. Soms denkt hij zelfs die vreemde Griekse woorden te herkennen. En hij gaat op zoektocht naar zijn verleden. De verhalen over de slimme man laten Niels niet los. Ze blijven door zijn hoofd spoken. Wie was die man die met twaalf schepen wegvoer naar de oorlog bij Troje en na twintig jaar in zijn eentje terugkwam? En waarom las de oude meneer Frank hem die verhalen altijd voor? Altijd uit hetzelfde versleten boek, altijd in die geheimzinnige, onverstaanbare taal. Toch luisterde Niels ademloos naar die vreemde woorden en het was alsof hij de wind hoorde, het klotsen van de zee, het schreeuwen van de vogels boven het schip en het zingen van de roeiers. Nu hij in een mooie villa in Wassenaar woont en droomt van zijn beroemde buurvrouw, een echte filmster, en kibbelt met haar dochter, die gewoon Piek heet, nu mist Niels meneer Frank en zijn verhalen van de slimme man. Dit is het eerste boek waarin Imme Dros haar bewondering door de Griekse Klassieke schrijvers en met name voor Homeros uitte. Het boek hoort bij de vertalingen en bewerkingen van Homeros en van de Griekse mythen die volgden, en die Imme Dros een bijzondere plaats in het Nederlandse literaire landschap hebben gegeven. 'Een door vorm en inhoud uitdagend boek voor jonge mensen die op zoek zijn naar zichzelf en niet bang zijn voor een beetje literatuur.' - Algemeen Dagblad

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Imme Dros
Uitgever
Querido
ISBN
9789045115719
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2013
Bestandsgrootte
674027 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
102

Beschrijving

Niels ként die verhalen van Homeros toch, die hij op school hoort. Over Odysseus, zijn mannen, zijn schepen. Soms denkt hij zelfs die vreemde Griekse woorden te herkennen. En hij gaat op zoektocht naar zijn verleden. De verhalen over de slimme man laten Niels niet los. Ze blijven door zijn hoofd spoken. Wie was die man die met twaalf schepen wegvoer naar de oorlog bij Troje en na twintig jaar in zijn eentje terugkwam? En waarom las de oude meneer Frank hem die verhalen altijd voor? Altijd uit hetzelfde versleten boek, altijd in die geheimzinnige, onverstaanbare taal. Toch luisterde Niels ademloos naar die vreemde woorden en het was alsof hij de wind hoorde, het klotsen van de zee, het schreeuwen van de vogels boven het schip en het zingen van de roeiers.
Nu hij in een mooie villa in Wassenaar woont en droomt van zijn beroemde buurvrouw, een echte filmster, en kibbelt met haar dochter, die gewoon Piek heet, nu mist Niels meneer Frank en zijn verhalen van de slimme man.

Dit is het eerste boek waarin Imme Dros haar bewondering door de Griekse Klassieke schrijvers en met name voor Homeros uitte. Het boek hoort bij de vertalingen en bewerkingen van Homeros en van de Griekse mythen die volgden, en die Imme Dros een bijzondere plaats in het Nederlandse literaire landschap hebben gegeven.

'Een door vorm en inhoud uitdagend boek voor jonge mensen die op zoek zijn naar zichzelf en niet bang zijn voor een beetje literatuur.' - Algemeen Dagblad

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Imme Dros
Uitgever
Querido
ISBN
9789045115719
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2013
Bestandsgrootte
674027 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
102

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99