Kiki en Joost

Prijs € 39,50

Uitverkocht

Jeroen Junte

Hardback | April 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het boek bevat een chronologische beschrijving én verbeelding van het twaalfjarig oeuvre van de twee toonaangevende ontwerpers Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk. Er wordt ingegaan op hun verschillende ontwerpmethodieken en artistieke uitgangspunten die door de jaren heen duidelijk zijn doorontwikkeld, onbewust door elkaar beïnvloed. Door de persoonlijke benadering kijkt de lezer echt binnen in de ontwerpwereld van Kiki en Joost. Een wereld met liefde voor conceptontwikkeling, onderzoek, handwerk en het ontwikkelen van innovatieve technieken. Daarnaast wordt ingezoomd op de studio in Eindhoven en vervolgens langzaam uitgezoomd richting het buitenland. Het traject naar internationale bekendheid wordt beschreven in persoonlijke teksten van designjournalist Jeroen Junte en kunsthistoricus Rebecca Nelemans, ondersteund door beeldmateriaal van internationale fotografen Sabine Pigalle, Ruy Teixeira en Lisa Klappe. Er is aandacht voor de ontwikkeling van beide ontwerpers. Beiden hebben meer vrijheid afgedwongen binnen hun eigen ontwerpmethodieken, wat heeft geleid tot meer innovatie en bovendien een diepere laag in hun werk. De ene kant van het boek begint met het verhaal van Kiki, de andere kant met dat van Joost. In het hart van het boek komen zij samen en worden hun gezamenlijke projecten, reizen, persoonlijke fascinaties en inspiraties beschreven. Het boek wordt vormgegeven door Studio AnthonBeeke, in samenwerking met Lidewij Edelkoort, coryfeeën uit de Nederlandse vormgeving. Het boek wordt gemaakt ter ere van de duo-expositie (mei 2013) van Kiki en Joost in de nieuwe vleugel van het Noord-Brabants Museum in Den Bosch, waar het boek gelanceerd zal worden.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jeroen Junte
Uitgever
Uitgeverij Lecturis B.V.
ISBN
9789070108908
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
216

Beschrijving

Het boek bevat een chronologische beschrijving én verbeelding van het twaalfjarig oeuvre van de twee toonaangevende ontwerpers Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk. Er wordt ingegaan op hun verschillende ontwerpmethodieken en artistieke uitgangspunten die door de jaren heen duidelijk zijn doorontwikkeld, onbewust door elkaar beïnvloed.
Door de persoonlijke benadering kijkt de lezer echt binnen in de ontwerpwereld van Kiki en Joost. Een wereld met liefde voor conceptontwikkeling, onderzoek, handwerk en het ontwikkelen van innovatieve technieken. Daarnaast wordt ingezoomd op de studio in Eindhoven en vervolgens langzaam uitgezoomd richting het buitenland. Het traject naar internationale bekendheid wordt beschreven in persoonlijke teksten van designjournalist Jeroen Junte en kunsthistoricus Rebecca Nelemans, ondersteund door beeldmateriaal van internationale fotografen Sabine Pigalle, Ruy Teixeira en Lisa Klappe.
Er is aandacht voor de ontwikkeling van beide ontwerpers. Beiden hebben meer vrijheid afgedwongen binnen hun eigen ontwerpmethodieken, wat heeft geleid tot meer innovatie en bovendien een diepere laag in hun werk.

De ene kant van het boek begint met het verhaal van Kiki, de andere kant met dat van Joost. In het hart van het boek komen zij samen en worden hun gezamenlijke projecten, reizen, persoonlijke fascinaties en inspiraties beschreven.
Het boek wordt vormgegeven door Studio AnthonBeeke, in samenwerking met Lidewij Edelkoort, coryfeeën uit de Nederlandse vormgeving.


Het boek wordt gemaakt ter ere van de duo-expositie (mei 2013) van Kiki en Joost in de nieuwe vleugel van het Noord-Brabants Museum in Den Bosch, waar het boek gelanceerd zal worden.
 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jeroen Junte
Uitgever
Uitgeverij Lecturis B.V.
ISBN
9789070108908
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Meerdere talen
Aantal Pagina's
216

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99