Kiezen of delen

een filosofische oriëntatie

Prijs € 39,90

Niet beschikbaar

Ellen Geerlings

Paperback | Maart 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De afgelopen jaren is er veel gedebatteerd over de vraag of mensen nu wel of niet beschikken over een vrije wil. De ontkenning daarvan wordt door Ellen Geerlings in een breder filosofisch perspectief geplaatst. Een van de vragen die dit debat oproept is: kan ik er ooit zeker van zijn dat mijn keuze ook daadwerkelijk de mijne is, dat ik niet slechts een marionet ben van (oor)zaken waarover ik geen enkele macht heb? De kernvraag van het boek reikt echter ver voorbij het vrijewildebat: hoe kunnen we onze weg vinden in een wereld die ons enerzijds voortdurend dwingt te kiezen terwijl anderzijds het nihilisme domineert en overgeleverde waarden en oriëntatiepunten zijn ondermijnd? In antwoord op deze vraag biedt het boek een filosofische oriëntatie aan de hand van een vijftal actuele filosofen, namelijk Levinas, Lyotard, Taylor, Sloterdijk en Arendt. Ellen Geerlings is filosoof en auteur. Zij studeerde filosofie, biologie en muziekwetenschap. Daarnaast werkte ze ruim tien jaar als docent in het voortgezet onderwijs en was ze vijf jaar werkzaam aan de Universiteit Leiden. In 2007 publiceerde ze bij uitgeverij Boom Het oog in de storm - Wegwijs in de filosofie, een succesvolle methode voor de bovenbouw havo en vwo.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ellen Geerlings
Uitgever
Uitgeverij Boom
ISBN
9789089534385
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

De afgelopen jaren is er veel gedebatteerd over de vraag of mensen nu wel of niet beschikken over een vrije wil. De ontkenning daarvan wordt door Ellen Geerlings in een breder filosofisch perspectief geplaatst.
Een van de vragen die dit debat oproept is: kan ik er ooit zeker van zijn dat mijn keuze ook daadwerkelijk de mijne is, dat ik niet slechts een marionet ben van (oor)zaken waarover ik geen enkele macht heb? De kernvraag van het boek reikt echter ver voorbij het vrijewildebat: hoe kunnen we onze weg vinden in een wereld die ons enerzijds voortdurend dwingt te kiezen terwijl anderzijds het nihilisme domineert en overgeleverde waarden en oriëntatiepunten zijn ondermijnd?
In antwoord op deze vraag biedt het boek een filosofische oriëntatie aan de hand van een vijftal actuele filosofen, namelijk Levinas, Lyotard, Taylor, Sloterdijk en Arendt.

Ellen Geerlings is filosoof en auteur. Zij studeerde filosofie, biologie en muziekwetenschap. Daarnaast werkte ze ruim tien jaar als docent in het voortgezet onderwijs en was ze vijf jaar werkzaam aan de Universiteit Leiden. In 2007 publiceerde ze bij uitgeverij Boom Het oog in de storm - Wegwijs in de filosofie, een succesvolle methode voor de bovenbouw havo en vwo.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ellen Geerlings
Uitgever
Uitgeverij Boom
ISBN
9789089534385
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99