Kiezen en verbonden blijven

krachtgericht werken met ouderen in de wijk

Prijs € 40,50

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Paperback | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In de huidige samenleving worden we geacht zoveel mogelijk ons eigen levenspad uit te stippelen. We willen zelf kunnen kiezen hoe we ouder worden. Niemand kan het pad van ouder worden echter alleen uitstippelen. We moeten ook verbonden blijven, om steun te kunnen ontvangen en om van betekenis te kunnen zijn voor anderen. Kiezen en verbonden blijven geeft zicht op hoe professionals de zelfredzaamheid en participatie van senioren in de wijk kunnen versterken, hoe sociaal isolement van ouderen voorkomen kan worden en hoe we beter gebruik kunnen maken van de eigen kracht van ouderen. Het bevorderen en inzetten van eigentijdse vormen van solidariteit tussen generaties speelt daarbij een belangrijke rol. Het gaat er niet om hoe oud we worden. Het gaat erom hoe we oud worden. Vanuit dit motto verkent het boek de rol van sociaal werk in een ouder wordende samenleving. Het eerste deel van dit boek behandelt vijf samenhangende fundamenten: eigen regie versterken, generaties verbinden, ondersteunen bij zingeving en het versterken van de eigen kracht van ouderen. Het tweede deel zoomt in op vijf levensdomeinen: lichaam en geest, sociale relaties, materiële situatie, arbeid en activiteiten en waarden en inspiratie. De gebruiker vindt aldus een integraal denkkader en beproefde interventies om domeinoverschrijdend te werken. Er is een aanvullende website met opdrachten en hulpmiddelen beschikbaar.DoelgroepKiezen en verbonden blijven is geschreven voor studenten van sociale studies en voor opleidingen in de zorg. Daarnaast richt het boek zich op professionals in werkvelden waarin het wijkgericht werken een belangrijke rol speelt.AuteursinformatieKees Penninx is trainer, adviseur, onderzoeker en conceptontwikkelaar in het sociale domein en directeur van bureau ActivAge. Het boek is geschreven met behulp van experts op het gebied van krachtgericht werken met ouderen wijk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046904602
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
344

Beschrijving

In de huidige samenleving worden we geacht zoveel mogelijk ons eigen levenspad uit te stippelen. We willen zelf kunnen kiezen hoe we ouder worden. Niemand kan het pad van ouder worden echter alleen uitstippelen. We moeten ook verbonden blijven, om steun te kunnen ontvangen en om van betekenis te kunnen zijn voor anderen.

Kiezen en verbonden blijven geeft zicht op hoe professionals de zelfredzaamheid en participatie van senioren in de wijk kunnen versterken, hoe sociaal isolement van ouderen voorkomen kan worden en hoe we beter gebruik kunnen maken van de eigen kracht van ouderen. Het bevorderen en inzetten van eigentijdse vormen van solidariteit tussen generaties speelt daarbij een belangrijke rol.

Het gaat er niet om hoe oud we worden. Het gaat erom hoe we oud worden. Vanuit dit motto verkent het boek de rol van sociaal werk in een ouder wordende samenleving. Het eerste deel van dit boek behandelt vijf samenhangende fundamenten: eigen regie versterken, generaties verbinden, ondersteunen bij zingeving en het versterken van de eigen kracht van ouderen. Het tweede deel zoomt in op vijf levensdomeinen: lichaam en geest, sociale relaties, materiële situatie, arbeid en activiteiten en waarden en inspiratie. De gebruiker vindt aldus een integraal denkkader en beproefde interventies om domeinoverschrijdend te werken. Er is een aanvullende website met opdrachten en hulpmiddelen beschikbaar.

Doelgroep
Kiezen en verbonden blijven is geschreven voor studenten van sociale studies en voor opleidingen in de zorg. Daarnaast richt het boek zich op professionals in werkvelden waarin het wijkgericht werken een belangrijke rol speelt.

Auteursinformatie
Kees Penninx is trainer, adviseur, onderzoeker en conceptontwikkelaar in het sociale domein en directeur van bureau ActivAge. Het boek is geschreven met behulp van experts op het gebied van krachtgericht werken met ouderen wijk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046904602
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
344

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99