Kerstverhalen voor Eva

Prijs € 17,50

Levertijd: 2-3 werkdagen

Peter Andriesse

Paperback | November 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In deze bundel Kerstverhalen voor Eva heeft Peter Andriesse, auteur van o.a. de romans Zuster Belinda en het geheime leven van Dr. Dushkind, De rode kimono en de bundel Indische jeugdverhalen Koude Sambal, voor het eerst verhalen voor kinderen van 3 tot 103 verzameld.Hij schreef ze op verzoek van de oma van Eva, die hem vroeg een verhaal te schrijven om tijdens het kerstdiner voor te lezen om de kleine Eva van bijna drie jaar te verrassen. Na voorlezing vroeg de kleine meid ongelovig: 'Heb jij dat geschreven?' Voor het eerst drong het blijkbaar tot haar door dat verhalen worden geschreven door mensen. De ouders en grootouders vonden het een succes. 'Volgend jaar weer?' vroegen ze. Zo werd het in de volgende jaren een traditie dat Peter Andriesse een verhaal schreef om op kerstavond voor te lezen.Toen Eva op de lagere school zat schreef ook zij, eerst samen met haar oma, een kerstverhaal en nu ze 13 is schrijft ze zelf korte verhalen. Ieder jaar was het een wedstrijd wie het beste verhaal had geschreven.De tien vaak geestige, soms ontroerende verhalen rond het kerstfeest zijn geschreven in de ongekunstelde geserreerde stijl, kenmerk van Andriesses boeken voor volwassenen. Zijn gevoel voor humor wordt geëvenaard door beeldend kunstenaar Peter van Harmelen die elk verhaal van een fijnzinnige tekening voorzag. Jonge ouders en opa's en oma's kunnen vanaf nu ieder jaar een kerstverhaal voorlezen dat geschikt is voor de leeftijd van hun kind tot het dertien jaar is. Maar natuurlijk kan de hele bundel ook in één keer gelezen en genoten worden, want het soepele proza van Peter Andriesse staat voor leesgenot en vermaak.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Peter Andriesse
Uitgever
Knipscheer, Uitgeverij In de
ISBN
9789062659005
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

In deze bundel Kerstverhalen voor Eva heeft Peter Andriesse, auteur van o.a. de romans Zuster Belinda en het geheime leven van Dr. Dushkind, De rode kimono en de bundel Indische jeugdverhalen Koude Sambal, voor het eerst verhalen voor kinderen van 3 tot 103 verzameld.

Hij schreef ze op verzoek van de oma van Eva, die hem vroeg een verhaal te schrijven om tijdens het kerstdiner voor te lezen om de kleine Eva van bijna drie jaar te verrassen. Na voorlezing vroeg de kleine meid ongelovig: 'Heb jij dat geschreven?' Voor het eerst drong het blijkbaar tot haar door dat verhalen worden geschreven door mensen. De ouders en grootouders vonden het een succes. 'Volgend jaar weer?' vroegen ze. Zo werd het in de volgende jaren een traditie dat Peter Andriesse een verhaal schreef om op kerstavond voor te lezen.
Toen Eva op de lagere school zat schreef ook zij, eerst samen met haar oma, een kerstverhaal en nu ze 13 is schrijft ze zelf korte verhalen. Ieder jaar was het een wedstrijd wie het beste verhaal had geschreven.

De tien vaak geestige, soms ontroerende verhalen rond het kerstfeest zijn geschreven in de ongekunstelde geserreerde stijl, kenmerk van Andriesses boeken voor volwassenen. Zijn gevoel voor humor wordt geëvenaard door beeldend kunstenaar Peter van Harmelen die elk verhaal van een fijnzinnige tekening voorzag. Jonge ouders en opa's en oma's kunnen vanaf nu ieder jaar een kerstverhaal voorlezen dat geschikt is voor de leeftijd van hun kind tot het dertien jaar is. Maar natuurlijk kan de hele bundel ook in één keer gelezen en genoten worden, want het soepele proza van Peter Andriesse staat voor leesgenot en vermaak.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Peter Andriesse
Uitgever
Knipscheer, Uitgeverij In de
ISBN
9789062659005
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99