Kerkhof aan zee

Prijs € 19,00

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Emil Hakl

Paperback | December 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

We hebben er enige tijd op moeten wachten, maar eindelijk is hier het langverwachte vervolg op de succesvolle roman 'Zoon & vader' van de Tsjechische schrijver EMIL HAKL: KERKHOF AAN ZEE. Hoewel Hakl deze nieuwe roman zelf geen vervolg op zijn eerdere boek wil noemen, lezen we opnieuw over de lotgevallen van de verteller en hoofdpersoon Jan en zijn vader. De roman bestaat uit drie delen. Hij opent met een hilarisch verslag van wanneer Jan, aangespoord door twee vrienden, Murgy en Rulpo, voor het eerst gaat paragliden.In het tweede deel wordt het sterkst bij 'Zoon & vader' aangehaakt, omdat we hier lezen over de relatie tussen zoon en vader die we al zo goed kenden uit zijn eerdere boek. De vader wordt opgenomen in het ziekenhuis, raakt na een operatie in coma en overlijdt vervolgens. Voor de zoon aanleiding om de telefoongesprekken met zijn vader af te luisteren die hij heeft opgenomen toen zijn vader zich zorgen begon te maken over zijn geheugen. In het derde deel onderneemt de verteller samen met Murgy en Rulpo een hallucinerende tocht per boot door de Donaudelta in Roemenië om de zee te bereiken waar de zoon de as van zijn vader kan uitstrooien. Maar het is ook een zoektocht van de verteller naar zichzelf.Over de auteurEMIL HAKL (1958) heeft zijn wortels in de Tsjechische literaire undergrond van de jaren tachtig van de vorige eeuw, net als zijn beroemde collega Jáchym Topol. Hij was een van de oprichters van het losse literaire gezelschap 'De moderne ongeletterde', dat illegale literaire manifestaties organiseerde. Sinds 1988 heeft hij diverse verhalenbundels en romans gepubliceerd. Zijn roman Zoon & vader werd in 2002 onderscheiden met de prestigieuze Magnesia Litera Prijs voor proza en is inmiddels in diverse talen vertaald.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Emil Hakl
Uitgever
Voetnoot, Uitgeverij
ISBN
9789078068990
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

We hebben er enige tijd op moeten wachten, maar eindelijk is hier het langverwachte vervolg op de succesvolle roman 'Zoon & vader' van de Tsjechische schrijver EMIL HAKL: KERKHOF AAN ZEE.
Hoewel Hakl deze nieuwe roman zelf geen vervolg op zijn eerdere boek wil noemen, lezen we opnieuw over de lotgevallen van de verteller en hoofdpersoon Jan en zijn vader. De roman bestaat uit drie delen. Hij opent met een hilarisch verslag van wanneer Jan, aangespoord door twee vrienden, Murgy en Rulpo, voor het eerst gaat paragliden.
In het tweede deel wordt het sterkst bij 'Zoon & vader' aangehaakt, omdat we hier lezen over de relatie tussen zoon en vader die we al zo goed kenden uit zijn eerdere boek. De vader wordt opgenomen in het ziekenhuis, raakt na een operatie in coma en overlijdt vervolgens. Voor de zoon aanleiding om de telefoongesprekken met zijn vader af te luisteren die hij heeft opgenomen toen zijn vader zich zorgen begon te maken over zijn geheugen.
In het derde deel onderneemt de verteller samen met Murgy en Rulpo een hallucinerende tocht per boot door de Donaudelta in Roemenië om de zee te bereiken waar de zoon de as van zijn vader kan uitstrooien. Maar het is ook een zoektocht van de verteller naar zichzelf.

Over de auteur
EMIL HAKL (1958) heeft zijn wortels in de Tsjechische literaire undergrond van de jaren tachtig van de vorige eeuw, net als zijn beroemde collega Jáchym Topol. Hij was een van de oprichters van het losse literaire gezelschap 'De moderne ongeletterde', dat illegale literaire manifestaties organiseerde. Sinds 1988 heeft hij diverse verhalenbundels en romans gepubliceerd. Zijn roman Zoon & vader werd in 2002 onderscheiden met de prestigieuze Magnesia Litera Prijs voor proza en is inmiddels in diverse talen vertaald.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Emil Hakl
Uitgever
Voetnoot, Uitgeverij
ISBN
9789078068990
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99