Kennisklimaat

onmacht van de wetenschap in het kennisklimaat

Prijs € 43,99

Uitverkocht

Paperback | Januari 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het klimaatdebat houdt de gemoederen onverminderd bezig. Al jaren woedt over dit onderwerp een diepgaande maatschappelijke controverse. Voor- en tegenstanders bestrijden elkaar op niets ontziende wijze. Wetenschappers mengen zich in het debat met een beroep op hun expertise. In plaats van het debat verder te helpen lijkt daardoor de controverse enkel verder op te laaien. Wat is er aan de hand? Verandert de positie van de wetenschap? Het ruwe tumult rond modellen van klimaatverandering, 'Climategate' en fouten in rapportages van het internationale klimaatforum toont op zijn minst beperkingen in de zeggingskracht van wetenschap. In dit boek is aan de orde wat we kunnen leren over het 'kennisklimaat' in de hedendaagse kennissamenleving. Aan de hand van de klimaatcasus verkennen diverse vooraanstaande auteurs de mogelijkheden om bij te dragen aan het versterken van de band tussen wetenschap en samenleving. - Marcus Popkema is hogeschooldocent in de verkeerskunde aan Hogeschool Windesheim in Zwolle Gerard Alberts doceert geschiedenis van computers en wiskunde en Wetenschap & Samenleving aan de Universiteit van Amsterdam. - Kees Boersma is als universitair hoofddocent verbonden aan de afdeling Cultuur, Organisatie en Management van de Vrije Universiteit Amsterdam. - Bertien Broekhans is kennissocioloog en werkt als beleidsadviseur, onderzoeker en docent bij de afdeling Beleidskunde, Organisatie, Recht en Gaming van de Technische Universiteit Delft. - Anne Dijkstra is universitair docent bij de mastertrack Science Communication aan de Universiteit Twente. - Wolter Pieters is onderzoeker informatiebeveiliging aan de Universiteit Twente. - Tomas Vanheste is journalist bij Vrij Nederland.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
AUP Wetenschappelijk
ISBN
9789089644015
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

Het klimaatdebat houdt de gemoederen onverminderd bezig. Al jaren woedt over dit onderwerp een diepgaande maatschappelijke controverse. Voor- en tegenstanders bestrijden elkaar op niets ontziende wijze. Wetenschappers mengen zich in het debat met een beroep op hun expertise. In plaats van het debat verder te helpen lijkt daardoor de controverse enkel verder op te laaien.

Wat is er aan de hand? Verandert de positie van de wetenschap? Het ruwe tumult rond modellen van klimaatverandering, 'Climategate' en fouten in rapportages van het internationale klimaatforum toont op zijn minst beperkingen in de zeggingskracht van wetenschap. In dit boek is aan de orde wat we kunnen leren over het 'kennisklimaat' in de hedendaagse kennissamenleving. Aan de hand van de klimaatcasus verkennen diverse vooraanstaande auteurs de mogelijkheden om bij te dragen aan het versterken van de band tussen wetenschap en samenleving.

- Marcus Popkema is hogeschooldocent in de verkeerskunde aan Hogeschool Windesheim in Zwolle Gerard Alberts doceert geschiedenis van computers en wiskunde en Wetenschap & Samenleving aan de Universiteit van Amsterdam.
- Kees Boersma is als universitair hoofddocent verbonden aan de afdeling Cultuur, Organisatie en Management van de Vrije Universiteit Amsterdam.
- Bertien Broekhans is kennissocioloog en werkt als beleidsadviseur, onderzoeker en docent bij de afdeling Beleidskunde, Organisatie, Recht en Gaming van de Technische Universiteit Delft.
- Anne Dijkstra is universitair docent bij de mastertrack Science Communication aan de Universiteit Twente.
- Wolter Pieters is onderzoeker informatiebeveiliging aan de Universiteit Twente.
- Tomas Vanheste is journalist bij Vrij Nederland.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
AUP Wetenschappelijk
ISBN
9789089644015
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99