Kenau en Magdalena

vrouwen in de tachtigjarige oorlog

Prijs € 9,99

Uitverkocht

Els Kloek

Paperback | Februari 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De twee bekendste heldinnen uit de Tachtigjarige Oorlog zijn Kenau Simonsdr. Hasselaer (1526-1588) en Magdalena Moons (1541-1613). Eeuwenlang zijn zij bejubeld als vaderlandse heldinnen: Kenau omdat ze de moed had mee te vechten op de muren van het belegerde Haarlem, Magdalena Moons omdat ze durfde te onderhandelen met de Spaanse opperbevelhebber van het beleg van Leiden. Hun heldinnenstatus duurde ongeveer drie eeuwen. In de negentiende eeuw werd het verhaal over hun heroïsche rol in de geschiedenis van de Nederlandse vrijheidsstrijd niet langer geloofd en vielen beide vrouwen van hun voetstuk, maar tegenwoordig staan zij weer volop in de belangstelling.Historica Els Kloek is al jaren gefascineerd door deze twee heldinnen van eigen bodem. In Kenau en Magdalena zet ze de historische feiten op een rij en volgt ze het proces van verering en verguizing. Ook zoekt ze het antwoord op de vraag wat oorlogsgeweld in de zestiende eeuw betekende voor vrouwen.FilmKenau en Magdalena verschijnt ter gelegenheid van de lancering van de speelfilm Kenau, een productie van Fu Works. Daarin speelt ook een Magdalena, geënt op de historische Magdalena Moons, een belangrijke rol. Kenau en Magdalena geeft de historische achtergronden bij de gedramatiseerde verfilming van deze twee vrouwenlevens.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Els Kloek
Uitgever
Uitgeverij Vantilt
ISBN
9789460041587
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

De twee bekendste heldinnen uit de Tachtigjarige Oorlog zijn Kenau Simonsdr. Hasselaer (1526-1588) en Magdalena Moons (1541-1613). Eeuwenlang zijn zij bejubeld als vaderlandse heldinnen: Kenau omdat ze de moed had mee te vechten op de muren van het belegerde Haarlem, Magdalena Moons omdat ze durfde te onderhandelen met de Spaanse opperbevelhebber van het beleg van Leiden. Hun heldinnenstatus duurde ongeveer drie eeuwen. In de negentiende eeuw werd het verhaal over hun heroïsche rol in de geschiedenis van de Nederlandse vrijheidsstrijd niet langer geloofd en vielen beide vrouwen van hun voetstuk, maar tegenwoordig staan zij weer volop in de belangstelling.
Historica Els Kloek is al jaren gefascineerd door deze twee heldinnen van eigen bodem. In Kenau en Magdalena zet ze de historische feiten op een rij en volgt ze het proces van verering en verguizing. Ook zoekt ze het antwoord op de vraag wat oorlogsgeweld in de zestiende eeuw betekende voor vrouwen.

Film
Kenau en Magdalena verschijnt ter gelegenheid van de lancering van de speelfilm Kenau, een productie van Fu Works. Daarin speelt ook een Magdalena, geënt op de historische Magdalena Moons, een belangrijke rol. Kenau en Magdalena geeft de historische achtergronden bij de gedramatiseerde verfilming van deze twee vrouwenlevens.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Els Kloek
Uitgever
Uitgeverij Vantilt
ISBN
9789460041587
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2014
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99