Keel-, neus- en oorchirugie

Prijs € 78,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Hanneke Mulder

Paperback | Maart 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De reeks Operatieve Zorg & Technieken is bestemd voor de opleiding tot operatieassistent. Naast het basisboek bestaat de reeks uit een aantal vervolgdelen waarin de verschillende subspecialismen van de chirurgie worden behandeld.Elk deel in de reeks heeft dezelfde indeling. Ieder hoofdstuk begint met een inleiding, gevolgd door een uitwerkingvan de pre-, per- en postoperatieve fase van de operatie. Bij alle operatiebeschrijvingen staat een vermelding van de operatie-indicatie en het doel van de operatie.De opstelling van het operatieteam wordt per operatiebeschrijvingverduidelijkt door een afbeelding. Achter in het boek wordt altijd een selectie opgenomen van veelvoorkomend specifiek instrumentarium.De reeks 'Operatieve Zorg & Technieken' benadert de beroepsuitoefening van de operatieassistent zo dicht mogelijk.De talrijke afbeeldingen onderbouwen deze benadering.Het leerboek Keel-, neus- en oorchirurgie biedt de operatieassistentin opleiding de grondbeginselen van het specialisme keel-, neus- en oorheelkunde.De meest voorkomende operatieve behandelingsmethoden worden helderonder de aandacht gebracht. Het boek kent een unieke en zeer praktische opbouw. Na het eerste deel, dat de algemene richtlijnen bij de keel-, neus- en oorchirurgie beschrijft, volgen vijf delen die in willekeurige volgordebestudeerd kunnen worden. Deel twee bespreekt de operaties aan het oor; gevolgd door deel drie met de operaties aan de neus en de (niet-)endoscopische operaties aan deneusbijholten. In deel vier volgen de operaties in de mondkeelholte,aan de speekselklieren en de hals; deel vijf bespreekt de oncologische operaties; het laatste deel gaat in op de endoscopieën binnen het vakgebied van de keel-,neus- en oorheelkunde. Een handige index maakt het leerboek compleet.De efficiënte opbouw maakt het de OZT-docent gemakkelijk het boek in te passen in onderwijsschema's of moduleroosters. Daarnaast is het ideaal als naslagwerkvoor gediplomeerde operatieassistenten en voor verpleegkundigen werkzaam op een kno-gerelateerde verpleegafdeling of polikliniek.Hanneke Mulder (Amsterdam, 1962) is als operatieassistenteopgeleid in het Rijnland Ziekenhuis te Leiderdorp. Sinds haar diplomering is zij werkzaam in het Diaconessenhuis in Leiden. Vanaf de oprichting van devakgroepen is zij aldaar verbonden aan de vakgroep kno.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hanneke Mulder
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036811408
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384

Beschrijving

De reeks Operatieve Zorg & Technieken is bestemd voor de opleiding tot operatieassistent.
Naast het basisboek bestaat de reeks uit een aantal vervolgdelen waarin de verschillende subspecialismen van de chirurgie worden behandeld.
Elk deel in de reeks heeft dezelfde indeling.
Ieder hoofdstuk begint met een inleiding, gevolgd door een uitwerking
van de pre-, per- en postoperatieve fase van de operatie. Bij alle operatiebeschrijvingen staat een vermelding van de operatie-indicatie en het doel van de operatie.
De opstelling van het operatieteam wordt per operatiebeschrijving
verduidelijkt door een afbeelding. Achter in het boek wordt altijd een selectie opgenomen van veelvoorkomend specifiek instrumentarium.
De reeks 'Operatieve Zorg & Technieken' benadert de beroepsuitoefening van de operatieassistent zo dicht mogelijk.
De talrijke afbeeldingen onderbouwen deze benadering.

Het leerboek Keel-, neus- en oorchirurgie biedt de operatieassistent
in opleiding de grondbeginselen van het specialisme keel-, neus- en oorheelkunde.
De meest voorkomende operatieve behandelingsmethoden worden helder
onder de aandacht gebracht. Het boek kent een unieke en zeer praktische opbouw. Na het eerste deel, dat de algemene richtlijnen bij de keel-, neus- en oorchirurgie beschrijft, volgen vijf delen die in willekeurige volgorde
bestudeerd kunnen worden.
Deel twee bespreekt de operaties aan het oor; gevolgd door deel drie met de operaties aan de neus en de (niet-)endoscopische operaties aan de
neusbijholten. In deel vier volgen de operaties in de mondkeelholte,
aan de speekselklieren en de hals; deel vijf bespreekt de oncologische operaties; het laatste deel gaat in op de endoscopieën binnen het vakgebied van de keel-,neus- en oorheelkunde.
Een handige index maakt het leerboek compleet.

De efficiënte opbouw maakt het de OZT-docent gemakkelijk het boek in te passen in onderwijsschema's of moduleroosters. Daarnaast is het ideaal als naslagwerk
voor gediplomeerde operatieassistenten en voor verpleegkundigen werkzaam op een kno-gerelateerde verpleegafdeling of polikliniek.

Hanneke Mulder (Amsterdam, 1962) is als operatieassistente
opgeleid in het Rijnland Ziekenhuis te Leiderdorp. Sinds haar diplomering is zij werkzaam in het Diaconessenhuis in Leiden. Vanaf de oprichting van de
vakgroepen is zij aldaar verbonden aan de vakgroep kno.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hanneke Mulder
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036811408
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
384

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99