Katholiek Brabant in beeld

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Ramon Mangold

Hardback | November 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ramon MangoldKatholiek BrabantEen kleurrijk volksgeloof door de lens van Ramon MangoldIn november 2017 viert winnaar van de Zilveren camera Ramon Mangold dat hij 10 jaar als fotograaf aan het werk is. Inmiddels heeft hij zich ontwikkeld tot de bekendste fotograaf in katholiek Nederland. In dit fraai uitgevoerde boekwerk verzamelt hij zijn meest bijzondere foto's. Daarmee is dit boek een uniek overzicht van katholiek leven in beeld. De focus van het boek ligt op Brabant, omdat hij daar in deze jaren voornamelijk
actief was. De foto's laten vanuit diverse richtingen zien hoe springlevend en aantrekkelijk het katholiek-religieuze leven in ons land is en hoe de kerkprovincie zich verhoudt tot de grote wereldkerk. Daarom staan in het boek ook veel foto's van de internationale reizen die Ramon maakte voor zijn werk. Ook de diversiteit van de katholieke cultuur springt naar voren in de beelden van zowel jongeren als ouderen, van de rijkdom aan liturgie, volksdevotie, processies en natuurlijk Maria. De teksten in het boek zijn van Anton de Wit, de vormgeving wordt verzorgd door bureau Impulsar.Ramon Mangold (1980) is documentair en journalistiek fotograaf, en sinds 2006 verbonden als vakdocent aan de 'School voor Fotografie'. Met zijn serie over Mgr. De Korte won hij in 2016 de eerste prijs bij de 'Zilveren Camera' in de categorie 'Personen in beeld'.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ramon Mangold
Uitgever
Abdij Van Berne, Uitgeverij
ISBN
9789089722157
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Ramon Mangold
Katholiek Brabant
Een kleurrijk volksgeloof door de lens van Ramon Mangold

In november 2017 viert winnaar van de Zilveren camera Ramon Mangold dat hij 10 jaar als fotograaf aan het werk is. Inmiddels heeft hij zich ontwikkeld tot de bekendste fotograaf in katholiek Nederland. In dit fraai uitgevoerde boekwerk verzamelt hij zijn meest bijzondere foto's. Daarmee is dit boek een uniek overzicht van katholiek leven in beeld. De focus van het boek ligt op Brabant, omdat hij daar in deze jaren voornamelijk
actief was. De foto's laten vanuit diverse richtingen zien hoe springlevend en aantrekkelijk het katholiek-religieuze leven in ons land is en hoe de kerkprovincie zich verhoudt tot de grote wereldkerk. Daarom staan in het boek ook veel foto's van de internationale reizen die Ramon maakte voor zijn werk.
Ook de diversiteit van de katholieke cultuur springt naar voren in de beelden van zowel jongeren als ouderen, van de rijkdom aan liturgie, volksdevotie, processies en natuurlijk Maria.
De teksten in het boek zijn van Anton de Wit, de vormgeving wordt verzorgd door bureau Impulsar.
Ramon Mangold (1980) is documentair en journalistiek fotograaf, en sinds 2006 verbonden als vakdocent aan de 'School voor Fotografie'. Met zijn serie over Mgr. De Korte won hij in 2016 de eerste prijs bij de 'Zilveren Camera' in de categorie 'Personen in beeld'.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ramon Mangold
Uitgever
Abdij Van Berne, Uitgeverij
ISBN
9789089722157
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99