Kasrilevke leeft!

bij de honderdste sterfdag van Sjolem Alejchem

Prijs € 15,00

Uitverkocht

Paperback | September 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Op 13 mei 2016 was het honderd jaar geleden dat Sjolem Alejchem, de beroemdste en meest geliefde Jiddisje schrijver aller tijden, in New York stierf. Genoeg reden voor ons om het zomernummer 2016 geheel aan hem te wijden.Zo'n schrijver, die de mensen in het hart raakt en een glimlach op hun gezicht tovert, komt maar één keer in de geschiedenis voor, schreef Itzik Manger: De Spanjaarden hadden Cervantes, de Fransen Rabelais en de Engelsen iemand als Dickens. En wij, liefhebbers van het Jiddisj, hebben Sjolem Alejchem.Twee van zijn scheppingen, de wijsgerige melkboer Tevje en de eeuwige dromer Menachem Mendel zijn wereldberoemd geworden. En hetzelfde geldt, maar dan voor een wat kleinere wereld, voor de door Sjolem Alejchem verzonnen stadjes als Kasrilevke, Jehoepets en Boiberik.In dit zomernummer komen we niet alleen Tevje en Menachem Mendel tegen (en niet te vergeten, diens bijna even beroemde, oprecht getrouwde gemalin Sjejne Sjejndl), maar wanen we ons ook zelf in Kasrilevke. Kasrilevke leeft!Daarnaast hebben we een aantal aantrekkelijke verhalen geselecteerd; sommige vooral komisch en met een verrassend einde, zoals Het stadje Chavne en Door de mand gevallen, andere met een wat ernstiger ondertoon, zoals Gymnasium of De erfgenamen of het ontroerende verhaal Onze graven, waarin de ouders het graf van hun overleden dochter bezoeken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Stichting Amphora Books
ISBN
9789064460951
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
150

Beschrijving

Op 13 mei 2016 was het honderd jaar geleden dat Sjolem Alejchem, de beroemdste en meest geliefde Jiddisje schrijver aller tijden, in New York stierf. Genoeg reden voor ons om het zomernummer 2016 geheel aan hem te wijden.
Zo'n schrijver, die de mensen in het hart raakt en een glimlach op hun gezicht tovert, komt maar één keer in de geschiedenis voor, schreef Itzik Manger: De Spanjaarden hadden Cervantes, de Fransen Rabelais en de Engelsen iemand als Dickens. En wij, liefhebbers van het Jiddisj, hebben Sjolem Alejchem.

Twee van zijn scheppingen, de wijsgerige melkboer Tevje en de eeuwige dromer Menachem Mendel zijn wereldberoemd geworden. En hetzelfde geldt, maar dan voor een wat kleinere wereld, voor de door Sjolem Alejchem verzonnen stadjes als Kasrilevke, Jehoepets en Boiberik.
In dit zomernummer komen we niet alleen Tevje en Menachem Mendel tegen (en niet te vergeten, diens bijna even beroemde, oprecht getrouwde gemalin Sjejne Sjejndl), maar wanen we ons ook zelf in Kasrilevke. Kasrilevke leeft!

Daarnaast hebben we een aantal aantrekkelijke verhalen geselecteerd; sommige vooral komisch en met een verrassend einde, zoals Het stadje Chavne en Door de mand gevallen, andere met een wat ernstiger ondertoon, zoals Gymnasium of De erfgenamen of het ontroerende verhaal Onze graven, waarin de ouders het graf van hun overleden dochter bezoeken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Stichting Amphora Books
ISBN
9789064460951
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
150

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99