Karl Dönitz - De laatste dagen van het Derde Rijk

de laatste dagen van het Derde Rijk

Prijs € 10,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Barry Turner

Hardback | April 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Voor de lezers van Masters of the Air, De vermiste boordschutter en Heldhaftige missies in WO IIGrootadmiraal Dönitz volgde Adolf Hitler na zijn dood op als tweede Führer van het Derde Rijk. De Geallieerden hadden hem leren kennen als een formidabele tegenstander met innoverende technieken en vreesden zijn rondzwervende Wolfpacks van duikboten die hun schepen in grote getale tot zinken brachten. Op de Atlantische Oceaan was niemand veilig: van de Noordzeekust tot de Oostkust van Amerika keken kapiteins en bemanningsleden nerveus naar de golven, uit angst dat het volgende doelwit te worden van deze U-boten.Toch probeerde Dönitz - een van Hitlers meet loyale volgelingen - tegelijkertijd in de chaotische nadagen van de Tweede Wereldoorlog, deze zo snel mogelijk te beëindigen. Hij gebruikte wat er over was gebleven van zijn vloot om zo zoveel mogelijk burgers uit Oost-Europa te evacueren. Aan de hand van het leven en de carrière van deze fascinerende man - die zowel een van Hitlers belangrijkste handlangers was, als de redder van twee miljoen burgers door hen te evacueren - beschrijft Barry Turner de nadagen van de oorlog op meeslepende wijze.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Barry Turner
Uitgever
Karakter Uitgevers B.V.
ISBN
9789045210650
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

Voor de lezers van Masters of the Air, De vermiste boordschutter en Heldhaftige missies in WO II

Grootadmiraal Dönitz volgde Adolf Hitler na zijn dood op als tweede Führer van het Derde Rijk. De Geallieerden hadden hem leren kennen als een formidabele tegenstander met innoverende technieken en vreesden zijn rondzwervende Wolfpacks van duikboten die hun schepen in grote getale tot zinken brachten. Op de Atlantische Oceaan was niemand veilig: van de Noordzeekust tot de Oostkust van Amerika keken kapiteins en bemanningsleden nerveus naar de golven, uit angst dat het volgende doelwit te worden van deze U-boten.

Toch probeerde Dönitz - een van Hitlers meet loyale volgelingen - tegelijkertijd in de chaotische nadagen van de Tweede Wereldoorlog, deze zo snel mogelijk te beëindigen. Hij gebruikte wat er over was gebleven van zijn vloot om zo zoveel mogelijk burgers uit Oost-Europa te evacueren. Aan de hand van het leven en de carrière van deze fascinerende man - die zowel een van Hitlers belangrijkste handlangers was, als de redder van twee miljoen burgers door hen te evacueren - beschrijft Barry Turner de nadagen van de oorlog op meeslepende wijze.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Barry Turner
Uitgever
Karakter Uitgevers B.V.
ISBN
9789045210650
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99