Kansrijke medezeggenschap

Prijs € 25,00

Uitverkocht

Hans van Dinteren

Paperback | Juni 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In een school werken schoolleiding, personeel, ouders en leerlingen samen aan goed onderwijs. Een van de concrete plaatsen waar die samenwerking vorm krijgt, is de medezeggenschapsraad. Medezeggenschap bestaat bij de gratie van samenwerking. Als de bereidheid tot samenwerken ontbreekt, ontaard medezeggenschap in vechten en dat is contraproductief voor goed onderwijs. Als de verschillende belanghebbenden in een school gezamenlijk werken aan de totstandkoming van beleid, dan ontstaat vanuit gedeelde verantwoordelijkheid een gezamenlijk beeld van goed onderwijs en dan ontstaat tevens als vanzelf draagvlak voor beleidsbeslissingen. Maar dat vraagt medezeggenschapsbereidheid van alle partijen, want die bereidheid creëert kansen. En daarover gaat dit boek.Wat is medezeggenschap nu precies, maar vooral: hoe kun je medezeggenschap in de vorm van meedenken en mee-ontwikkelen, samen vormgeven? Hoe kun je het onderwijs verbeteren door gebruik te maken van de verschillen in belangen, de verschillen in opvatting en de verschillen in talenten?In dit boek komen langs:* De context, waaronder wet- en regelgeving* Hoe je kansen kunt creëren* De rol van de schoolleider bij medezeggenschap* Ontwikkelingen in de medezeggenschap

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans van Dinteren
Uitgever
pica onderwijsmanagement
ISBN
9789491806773
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In een school werken schoolleiding, personeel, ouders en leerlingen samen aan goed onderwijs. Een van de concrete plaatsen waar die samenwerking vorm krijgt, is de medezeggenschapsraad. Medezeggenschap bestaat bij de gratie van samenwerking. Als de bereidheid tot samenwerken ontbreekt, ontaard medezeggenschap in vechten en dat is contraproductief voor goed onderwijs. Als de verschillende belanghebbenden in een school gezamenlijk werken aan de totstandkoming van beleid, dan ontstaat vanuit gedeelde verantwoordelijkheid een gezamenlijk beeld van goed onderwijs en dan ontstaat tevens als vanzelf draagvlak voor beleidsbeslissingen. Maar dat vraagt medezeggenschapsbereidheid van alle partijen, want die bereidheid creëert kansen. En daarover gaat dit boek.

Wat is medezeggenschap nu precies, maar vooral: hoe kun je medezeggenschap in de vorm van meedenken en mee-ontwikkelen, samen vormgeven? Hoe kun je het onderwijs verbeteren door gebruik te maken van de verschillen in belangen, de verschillen in opvatting en de verschillen in talenten?

In dit boek komen langs:
* De context, waaronder wet- en regelgeving
* Hoe je kansen kunt creëren
* De rol van de schoolleider bij medezeggenschap
* Ontwikkelingen in de medezeggenschap

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans van Dinteren
Uitgever
pica onderwijsmanagement
ISBN
9789491806773
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99