Kansrekening

het zekere van het onzekere

Prijs € 29,00

Niet beschikbaar

H.G. Dehling, J.N. Kalma

Paperback | Mei 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek bevat de basisbegrippen van de kansrekening met vele concrete toepassingen en voorbeelden. Het is de bedoeling van de auteurs om zoveel mogelijk de charme van het vak te laten zien zonder al te veel axiomatiek. Het resultaat is een stenische tekst zonder dat de lezer al te streng wordt aangepakt.Belangrijke gedachten uit de kansrekening kunnen met behulp van discrete experimenten worden uitgelegd en dat gebeurt dan ook veelvuldig in dit boek. In het verwante vakgebied statistiek heeft men vaak inzicht nodig in continue verdelingen; ook hier wordt aandacht aan besteed.Het boek is gebaseerd op vele jaren ervaring met onderwijs aan eerstejaars studenten. De didactische opzet maakt het geschikt voor zelfstudie en tevens als achtergrond voor leraren VWO en HBO, die deze stof moeten doceren.Prof. dr. H.G. Dehling werd in 1954 geboren te Westrhauderfehn (Duitsland). Hij studeerde wiskunde aan de universiteit van Göttingen en aan de universiteit van Illinois te Urbana. In 1981 promoveerde hij in Göttingen bij M. Denker. Van 1988 tot 2000 was hij als universitair hoofddocent, en vanaf 1996 tevens als bijzonder hoogleraar wiskunde verbonden aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Sinds 2000 heeft hij de leerstoel voor kansrekening en haar toepassingen aan de Ruhr-Universität Bochum.Dr. J.N. Kalma werd in 1934 geboren te St. Jacobiparochie. Hij studeerde wiskunde in Groningen en promoveerde aldaar bij A.J. Stam. Hij was tot 1999 als universitair hoofddocent wiskunde verbonden aan de Rijksuniversiteit te Groningen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H.G. Dehling, J.N. Kalma
Uitgever
Epsilon Uitgaven
ISBN
9789050410922
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
270

Beschrijving

Dit boek bevat de basisbegrippen van de kansrekening met vele concrete toepassingen en voorbeelden. Het is de bedoeling van de auteurs om zoveel mogelijk de charme van het vak te laten zien zonder al te veel axiomatiek. Het resultaat is een stenische tekst zonder dat de lezer al te streng wordt aangepakt.

Belangrijke gedachten uit de kansrekening kunnen met behulp van discrete experimenten worden uitgelegd en dat gebeurt dan ook veelvuldig in dit boek. In het verwante vakgebied statistiek heeft men vaak inzicht nodig in continue verdelingen; ook hier wordt aandacht aan besteed.

Het boek is gebaseerd op vele jaren ervaring met onderwijs aan eerstejaars studenten. De didactische opzet maakt het geschikt voor zelfstudie en tevens als achtergrond voor leraren VWO en HBO, die deze stof moeten doceren.

Prof. dr. H.G. Dehling werd in 1954 geboren te Westrhauderfehn (Duitsland). Hij studeerde wiskunde aan de universiteit van Göttingen en aan de universiteit van Illinois te Urbana. In 1981 promoveerde hij in Göttingen bij M. Denker. Van 1988 tot 2000 was hij als universitair hoofddocent, en vanaf 1996 tevens als bijzonder hoogleraar wiskunde verbonden aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Sinds 2000 heeft hij de leerstoel voor kansrekening en haar toepassingen aan de Ruhr-Universität Bochum.

Dr. J.N. Kalma werd in 1934 geboren te St. Jacobiparochie. Hij studeerde wiskunde in Groningen en promoveerde aldaar bij A.J. Stam. Hij was tot 1999 als universitair hoofddocent wiskunde verbonden aan de Rijksuniversiteit te Groningen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H.G. Dehling, J.N. Kalma
Uitgever
Epsilon Uitgaven
ISBN
9789050410922
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
270

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99