Kanker en huid

dermato-oncologie voor de huisarts

Prijs € 52,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Anton C. de Groot, Johan Toonstra

Paperback | April 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Door de toenemende incidentie van huidkanker, multipele tumoren bij patiënten en regelmatige controles neemt het beslag dat dermato-oncologische problematiek op huisartsen legt sterk toe. Het aantal consulten voor patiënten met (vermoeden op) huidkanker stijgt dan ook in rap tempo. Om zo efficiënt mogelijk aan de toegenomen zorgvraag te kunnen voldoen en de patiënten optimale zorg te kunnen bieden, is een gedegen kennis van de presentatievormen van huidkanker,hun prognose, therapieën, controles en preventie noodzakelijk. De onmisbare kennis hiervoor is in dit boek gebundeld en wordt op een praktische manier gepresenteerd en aanschouwelijk gemaakt door een groot aantal klinische afbeeldingen. Niet alleen worden de meest voorkomende vormen van huidkanker beschreven, zoals het basaalcelcarcinoom, plaveiselcelcarcinoom en het melanoom, maar ook de wat minder frequent optredende maligniteiten passeren de revue. Ook wordt ruim aandacht besteed aan de premaligne aandoeningen, waaruit huidkanker kan ontstaan, met de actinische keratose als bekendste en meest voorkomende representant.Daarnaast bevat dit boek hoofdstukken over erfelijke aandoeningen die met een verhoogd risico op huidkanker gepaard gaan (zoals het familiair dysplastisch naevussyndroom) en over huidafwijkingen die kunnen optreden bij kanker in andere organen. Uiteraard ontbreken hoofdstukken over epidemiologie, risicofactoren, preventie en therapie niet.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anton C. de Groot, Johan Toonstra
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031377503
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
149

Beschrijving

Door de toenemende incidentie van huidkanker, multipele tumoren bij patiënten en regelmatige controles neemt het beslag dat dermato-oncologische problematiek op huisartsen legt sterk toe. Het aantal consulten voor patiënten met (vermoeden op) huidkanker stijgt dan ook in rap tempo. Om zo efficiënt mogelijk aan de toegenomen zorgvraag te kunnen voldoen en de patiënten optimale zorg te kunnen bieden, is een gedegen kennis van de presentatievormen van huidkanker,hun prognose, therapieën, controles en preventie noodzakelijk. De onmisbare kennis hiervoor is in dit boek gebundeld en wordt op een praktische manier gepresenteerd en aanschouwelijk gemaakt door een groot aantal klinische afbeeldingen. Niet alleen worden de meest voorkomende vormen van huidkanker beschreven, zoals het basaalcelcarcinoom, plaveiselcelcarcinoom en het melanoom, maar ook de wat minder frequent optredende maligniteiten passeren de revue. Ook wordt ruim aandacht besteed aan de premaligne aandoeningen, waaruit huidkanker kan ontstaan, met de actinische keratose als bekendste en meest voorkomende representant.
Daarnaast bevat dit boek hoofdstukken over erfelijke aandoeningen die met een verhoogd risico op huidkanker gepaard gaan (zoals het familiair dysplastisch naevussyndroom) en over huidafwijkingen die kunnen optreden bij kanker in andere organen. Uiteraard ontbreken hoofdstukken over epidemiologie, risicofactoren, preventie en therapie niet.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anton C. de Groot, Johan Toonstra
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031377503
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
149

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99