Kan de stad de wereld redden?

Prijs € 35,00

Niet beschikbaar

Eric Corijn

Paperback | April 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Kan de stad de wereld redden? verzamelt teksten uit Eric Corijns grote oeuvre. De stadsonderzoeker en cultuurfilosoof publiceerde een 250-tal artikels en hoofdstukken in een waaier van tijdschriften en boeken. De stad is daarbij de broedplaats geworden voor zijn denken en doen.Eric Corijn heeft een atypische academische route bewandeld. De zes delen van dit boek zijn daar een reflectie van, gaande van wetenschapsfilosofie, vrijetijdsstudies, cultuur en gemeenschapsvorming, stad en stedelijkheid, casestudies over steden tot het debat rond nationalisme en populisme. Al deze thema's helpen ons samen nadenken over hoe we een samenleving kunnen binden op basis van diversiteit en verschil.Of de stad de wereld kan redden, blijft een onbeantwoorde vraag. Onder Erics motto 'Niets zo praktisch als een goede theorie', hopen we dat dit boek nieuwe denkpistes biedt voor de vele maatschappelijke uitdagingen van vandaag.Kan de stad de wereld redden? wordt opgedragen aan Eric Corijn ter gelegenheid van zijn emeritaat aan de Vrije Universiteit Brussel. Als warm pleitbezorger van het integrerende belang van culturele diversiteit, speelt hij vandaag een belangrijke rol in publieke debatten rond stad en stedelijkheid. Zijn interventies over heel wat thema's worden gewaardeerd door een breed publiek. Academici en beleidsmakers vinden inspiratie in zijn prikkelende stellingen. Cultuurwerkers en samenlevingsopbouwers vinden zijn bijdragen een praktisch houvast in hun dagelijks werk.Het boek werd samengesteld door medewerkers van COSMOPOLIS - City, Culture & Society, het onderzoekscentrum dat Eric Corijn in 2001 oprichtte aan de Vrije Universiteit Brussel. Elk thema wordt ingeleid door collega's die reflecteren over hun concrete projecten met hem.Redactie door: Sofie Vermeulen, Eefje Vloeberghs, Bas Van Heur, Celine Oosterlynck en Jessica Van de Ven

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Eric Corijn
Uitgever
VUB Press
ISBN
9789057181740
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
464

Beschrijving

Kan de stad de wereld redden? verzamelt teksten uit Eric Corijns grote oeuvre. De stadsonderzoeker en cultuurfilosoof publiceerde een 250-tal artikels en hoofdstukken in een waaier van tijdschriften en boeken. De stad is daarbij de broedplaats geworden voor zijn denken en doen.

Eric Corijn heeft een atypische academische route bewandeld. De zes delen van dit boek zijn daar een reflectie van, gaande van wetenschapsfilosofie, vrijetijdsstudies, cultuur en gemeenschapsvorming, stad en stedelijkheid, casestudies over steden tot het debat rond nationalisme en populisme. Al deze thema's helpen ons samen nadenken over hoe we een samenleving kunnen binden op basis van diversiteit en verschil.

Of de stad de wereld kan redden, blijft een onbeantwoorde vraag. Onder Erics motto 'Niets zo praktisch als een goede theorie', hopen we dat dit boek nieuwe denkpistes biedt voor de vele maatschappelijke uitdagingen van vandaag.

Kan de stad de wereld redden? wordt opgedragen aan Eric Corijn ter gelegenheid van zijn emeritaat aan de Vrije Universiteit Brussel. Als warm pleitbezorger van het integrerende belang van culturele diversiteit, speelt hij vandaag een belangrijke rol in publieke debatten rond stad en stedelijkheid. Zijn interventies over heel wat thema's worden gewaardeerd door een breed publiek. Academici en beleidsmakers vinden inspiratie in zijn prikkelende stellingen. Cultuurwerkers en samenlevingsopbouwers vinden zijn bijdragen een praktisch houvast in hun dagelijks werk.

Het boek werd samengesteld door medewerkers van COSMOPOLIS - City, Culture & Society, het onderzoekscentrum dat Eric Corijn in 2001 oprichtte aan de Vrije Universiteit Brussel. Elk thema wordt ingeleid door collega's die reflecteren over hun concrete projecten met hem.

Redactie door: Sofie Vermeulen, Eefje Vloeberghs, Bas Van Heur, Celine Oosterlynck en Jessica Van de Ven

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Eric Corijn
Uitgever
VUB Press
ISBN
9789057181740
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
464

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99