Justice in time

Pleidooi voor korte procedures. Iedereen wint. De advocaat nog het meest

Prijs € 23,00

Niet beschikbaar

Simon Deryckere

Paperback | April 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Waarom duren gerechtelijke procedures bij ons vaak zo lang? Daarvoor zijn vele redenen, maar geen enkele goede. Wie de kwaal goed wil bestrijden, stelt best de juiste diagnose. De hoofdschuldigen zijn de verouderde procedureregels. Blame the system, not the people.Het goede nieuws is dat deze procedureregels snel, eenvoudig én gratis kunnen worden aangepast. Veel gemakkelijker ook dan mensen te veranderen. Hoe snel verandert u zelf?Dit boek wil een ernstige aanzet geven, met 50 welgemikte concrete voorstellen. Een strenge selectie van best practices in rechtbanken, vooruitziende rechtsleer en een eigen, pragmatische kijk, vaak geïnspireerd op landen die beter scoren.Op die manier kan Justitie snel een nieuw elan krijgen. Voor de zovelen, die al zolang wachten. En ook een heel klein beetje voor onszelf.Er zijn altijd genoeg problemen. Nu nog voldoende oplossingen.Simon Deryckere is advocaat ondernemingsrecht. Hij is licentiaat in de rechten (KULeuven 2005) en behaalde een DES en droit économique (ULB) en een Manama Vennootschapsrecht (KUB). Hij was praktijkassistent aan de KULAK. Hij is erkend bemiddelaar in ondernemingszaken en lid van de arbitrage instelling CEPANI. Hij is laureaat van pleitwedstrijden en een veelgevraagd spreker in zijn vakgebieden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Simon Deryckere
Uitgever
Maklu Uitgevers N.V.
ISBN
9789046610206
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2020
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
153

Beschrijving

Waarom duren gerechtelijke procedures bij ons vaak zo lang? Daarvoor zijn vele redenen, maar geen enkele goede. Wie de kwaal goed wil bestrijden, stelt best de juiste diagnose. De hoofdschuldigen zijn de verouderde procedureregels. Blame the system, not the people.

Het goede nieuws is dat deze procedureregels snel, eenvoudig én gratis kunnen worden aangepast. Veel gemakkelijker ook dan mensen te veranderen. Hoe snel verandert u zelf?

Dit boek wil een ernstige aanzet geven, met 50 welgemikte concrete voorstellen. Een strenge selectie van best practices in rechtbanken, vooruitziende rechtsleer en een eigen, pragmatische kijk, vaak geïnspireerd op landen die beter scoren.

Op die manier kan Justitie snel een nieuw elan krijgen. Voor de zovelen, die al zolang wachten. En ook een heel klein beetje voor onszelf.

Er zijn altijd genoeg problemen. Nu nog voldoende oplossingen.

Simon Deryckere is advocaat ondernemingsrecht. Hij is licentiaat in de rechten (KULeuven 2005) en behaalde een DES en droit économique (ULB) en een Manama Vennootschapsrecht (KUB). Hij was praktijkassistent aan de KULAK. Hij is erkend bemiddelaar in ondernemingszaken en lid van de arbitrage instelling CEPANI. Hij is laureaat van pleitwedstrijden en een veelgevraagd spreker in zijn vakgebieden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Simon Deryckere
Uitgever
Maklu Uitgevers N.V.
ISBN
9789046610206
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2020
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
153

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99