Jurisprudentie WWZ

overzicht, selectie en analyse van een jaar Wwz-rechtspraak

Prijs € 34,00

Uitverkocht

Paperback | December 2016 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 70 beoordelingen
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het arbeidsrecht is door de inwerkingtreding van de Wet werk en zekerheid ingrijpend gewijzigd. De parlementaire geschiedenis laat sommige belangrijke vragen over de nieuwe wet onbeantwoord. Het is aan de rechtspraktijk om deze vragen verder in te vullen. Deze bundel geeft een overzicht van de door de rechter gegeven invulling in het 'eerste jaar' Wwz-rechtspraak. De bundel bevat een overzicht, selectie en analyse van deze rechtspraak.Per gerechtelijke instantie kan worden gezocht in de gepubliceerde uitspraken, onderverdeeld in zeven categorieën: concurrentiebeding, aanzegverplichting, opzegging (inclusief ontslag op staande voet), procesrecht, ontbindingsverzoeken door werkgever, ontbindingsverzoeken door werknemer en beëindiging met wederzijds goedvinden. Vervolgens worden deze categorieën in drie rubrieken behandeld. De eerste rubriek bestaat uit een selectie van de meest exemplarische uitspraken. De tweede rubriek bevat de - soms nog voorlopige en tentatieve - lijnen in de jurisprudentie. Tot slot bestaat de derde rubriek uit een register waarin een chronologisch overzicht én een kortesamenvatting van de uitspraken per gerechtelijke instantie zijn opgenomen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Boom Juridische uitgevers
ISBN
9789462902695
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het arbeidsrecht is door de inwerkingtreding van de Wet werk en zekerheid ingrijpend gewijzigd. De parlementaire geschiedenis laat sommige belangrijke vragen over de nieuwe wet onbeantwoord. Het is aan de rechtspraktijk om deze vragen verder in te vullen. Deze bundel geeft een overzicht van de door de rechter gegeven invulling in het 'eerste jaar' Wwz-rechtspraak. De bundel bevat een overzicht, selectie en analyse van deze rechtspraak.

Per gerechtelijke instantie kan worden gezocht in de gepubliceerde uitspraken, onderverdeeld in zeven categorieën: concurrentiebeding, aanzegverplichting, opzegging (inclusief ontslag op staande voet), procesrecht, ontbindingsverzoeken door werkgever, ontbindingsverzoeken door werknemer en beëindiging met wederzijds goedvinden. Vervolgens worden deze categorieën in drie rubrieken behandeld. De eerste rubriek bestaat uit een selectie van de meest exemplarische uitspraken. De tweede rubriek bevat de - soms nog voorlopige en tentatieve - lijnen in de jurisprudentie. Tot slot bestaat de derde rubriek uit een register waarin een chronologisch overzicht én een korte
samenvatting van de uitspraken per gerechtelijke instantie zijn opgenomen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Boom Juridische uitgevers
ISBN
9789462902695
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 15,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 8,00
  • 15,00
  • 20,99
  • 23,95
  • 23,95
  • 15,00
  • 22,99