Julia

Vrijgevochten keizersdochter

Prijs € 23,99

Tijdelijk niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Rosita Steenbeek

Hardback | April 2022 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Julia was het enige kind van keizer Augustus, maar tijdens haar leven werd er al geprobeerd de herinnering aan haar uit te wissen. Er is altijd veel kwaad over haar gesproken, door tijdgenoten maar ook door latere historici. Rosita Steenbeek gaat op zoek naar deze omstreden en vergeten keizersdochter en wekt haar tot leven, geholpen door snippers geschiedschrijving, door poëzie en door in Italië plekken te bezoeken waar haar leven zich heeft afgespeeld. In deze schitterende historische roman rijst een temperamentvolle vrouw op die in alles haar eigen keuzes wil kunnen maken, tegengewerkt door haar vader die haar dwingt te trouwen met mannen die passen in zijn politieke plan.Als getrouwde vrouw zegt Julia wat ze denkt, ze houdt van provoceren, maakt verre reizen en voelt zich thuis in een literaire kring van geestverwanten die met lede ogen zien hoe de Republiek verandert in een keizer- lijk regime. Een van hen is haar grote liefde Jullus Antonius. Hier worden rebelse teksten geschreven en gevaarlijke plannen gesmeed, waardoor Julia zich mee laat slepen, met fatale afloop.Rosita Steenbeek debuteerde in 1994 met de roman De laatste vrouw. Vele romans volgden, zoals Schimmenrijk, Intensive Care, Ander licht en Rose. Een familie in oorlogstijd. Ook schreef zij succesvolle boeken over Rome (Leven in Rome, 2021, vierde druk), de stad waar ze woont en waar Julia in 39 v.Chr. werd geboren.Over Leven in Rome:‘Rosita schrijft heel precies, met prachtige woorden weet ze een sfeer op te roepen.’ Jeroen VullingsOver Schimmenrijk:‘Een mooie, licht en luchtig getoonzette roman. Een wonderlijk levenslustig boek over dood, rouw en verdriet.’ Opzij

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Rosita Steenbeek
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044635928
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2022
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

Julia was het enige kind van keizer Augustus, maar tijdens haar leven werd er al geprobeerd de herinnering aan haar uit te wissen. Er is altijd veel kwaad over haar gesproken, door tijdgenoten maar ook door latere historici. Rosita Steenbeek gaat op zoek naar deze omstreden en vergeten keizersdochter en wekt haar tot leven, geholpen door snippers geschiedschrijving, door poëzie en door in Italië plekken te bezoeken waar haar leven zich heeft afgespeeld. In deze schitterende historische roman rijst een temperamentvolle vrouw op die in alles haar eigen keuzes wil kunnen maken, tegengewerkt door haar vader die haar dwingt te trouwen met mannen die passen in zijn politieke plan.
Als getrouwde vrouw zegt Julia wat ze denkt, ze houdt van provoceren, maakt verre reizen en voelt zich thuis in een literaire kring van geestverwanten die met lede ogen zien hoe de Republiek verandert in een keizer- lijk regime. Een van hen is haar grote liefde Jullus Antonius. Hier worden rebelse teksten geschreven en gevaarlijke plannen gesmeed, waardoor Julia zich mee laat slepen, met fatale afloop.

Rosita Steenbeek debuteerde in 1994 met de roman De laatste vrouw. Vele romans volgden, zoals Schimmenrijk, Intensive Care, Ander licht en Rose. Een familie in oorlogstijd. Ook schreef zij succesvolle boeken over Rome (Leven in Rome, 2021, vierde druk), de stad waar ze woont en waar Julia in 39 v.Chr. werd geboren.

Over Leven in Rome:
‘Rosita schrijft heel precies, met prachtige woorden weet ze een sfeer op te roepen.’
Jeroen Vullings

Over Schimmenrijk:
‘Een mooie, licht en luchtig getoonzette roman. Een wonderlijk levenslustig boek over dood, rouw en verdriet.’
Opzij

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Rosita Steenbeek
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044635928
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2022
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99