Journalistiek schrijven voor het hoger onderwijs

Prijs € 27,50

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Henk Donkers, Selma Markhorst, Marij Smits

Paperback | Mei 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Journalistiek schrijven vraagt een kritische geest en gevoel voor taal en doelgroepen. Alleen kennis van een onderwerp is niet genoeg. Maar het is ook een ambacht. Dit boek biedt studenten en afgestudeerden praktische strategieën en tips om helder, toegankelijk en aantrekkelijk te leren schrijven.In Journalistiek schrijven voor het hoger onderwijs ligt de nadruk op vaardigheden en komt de theorie aan bod waar dat nodig is. In deel 1 gaan de auteurs in op het schrijfproces: een artikel voorbereiden, informatie verzamelen, een opzet maken, structureren, formuleren en afwerken. Daarbij besteden zij aandacht aan zaken als taakomschrijving, focus en nieuwswaarde. Ook leggen zij uit hoe je een doelgroep aanspreekt en het verhaal afstemt op het medium waarin het wordt gepubliceerd. In deel 2 bespreken de auteurs de kenmerken van de belangrijkste journalistieke genres, zoals nieuws- en opinieartikelen, interviews en achtergrondverhalen. Per genre belichten zij het schrijfproces en waarschuwen zij voor valkuilen, zoals het gebruik van drogredenen of een te persoonlijke schrijfstijl.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Henk Donkers, Selma Markhorst, Marij Smits
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046901939
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
198

Beschrijving

Journalistiek schrijven vraagt een kritische geest en gevoel voor taal en doelgroepen. Alleen kennis van een onderwerp is niet genoeg. Maar het is ook een ambacht. Dit boek biedt studenten en afgestudeerden praktische strategieën en tips om helder, toegankelijk en aantrekkelijk te leren schrijven.

In Journalistiek schrijven voor het hoger onderwijs ligt de nadruk op vaardigheden en komt de theorie aan bod waar dat nodig is. In deel 1 gaan de auteurs in op het schrijfproces: een artikel voorbereiden, informatie verzamelen, een opzet maken, structureren, formuleren en afwerken. Daarbij besteden zij aandacht aan zaken als taakomschrijving, focus en nieuwswaarde. Ook leggen zij uit hoe je een doelgroep aanspreekt en het verhaal afstemt op het medium waarin het wordt gepubliceerd.
In deel 2 bespreken de auteurs de kenmerken van de belangrijkste journalistieke genres, zoals nieuws- en opinieartikelen, interviews en achtergrondverhalen. Per genre belichten zij het schrijfproces en waarschuwen zij voor valkuilen, zoals het gebruik van drogredenen of een te persoonlijke schrijfstijl.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Henk Donkers, Selma Markhorst, Marij Smits
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046901939
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
198

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99