Journalistiek denken en doen

focus op data en content

Prijs € 52,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Piet Kaashoek, Malou Willemars

Paperback | April 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Media doen er nog altijd toe. Bij plotselinge gebeurtenissen, bij een aanslag of crash. Of bij nieuws dat iedereen aangaat, zoals publicaties over sjoemelsoftware in de autobranche. Maar journalisten staan voor de uitdaging hun rol in de samenleving opnieuw in te vullen om van toegevoegde waarde te blijven. Dankzij online media is het bereik van de media veel groter geworden. Het publiek is een factor van belang. Journalistiek denken en doen gaat over de veranderingen in het journalistieke communicatieproces. Hoe kunnen journalisten hun werk nu én in de toekomst doen? De auteurs bespreken in het boek het informatieparadigma en laten lezers nadenken over de manieren waarop ze zich tot hun publiek, hun informatie(bronnen), hun collega's en hun platforms verhouden. Wat in de media komt, moet kwaliteit bezitten, moet betrouwbaar zijn en aansluiten bij het publiek. Journalistiek denken en doen biedt naast theorie veel praktijkcases en opdrachten. Het boek reikt bovendien diverse ideeën aan om zelf aan de slag te gaan. Op de bijbehorende companionsite www.journalistiekdenkenendoen.nl vinden studenten en docenten daarnaast veel extra materiaal om mee te oefenen, zoals toetsen, cases, instructievideo's en hulpprogramma's. Journalistiek denken en doen is geschreven voor hbo- en wo-studenten journalistiek en communicatie en media. Daarnaast is deze uitgave ook erg interessant voor mediaprofessionals.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Piet Kaashoek, Malou Willemars
Uitgever
Boom
ISBN
9789089538109
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
204

Beschrijving

Media doen er nog altijd toe. Bij plotselinge gebeurtenissen, bij een aanslag of crash. Of bij nieuws dat iedereen aangaat, zoals publicaties over sjoemelsoftware in de autobranche. Maar journalisten staan voor de uitdaging hun rol in de samenleving opnieuw in te vullen om van toegevoegde waarde te blijven. Dankzij online media is het bereik van de media veel groter geworden. Het publiek is een factor van belang. Journalistiek denken en doen gaat over de veranderingen in het journalistieke communicatieproces.

Hoe kunnen journalisten hun werk nu én in de toekomst doen? De auteurs bespreken in het boek het informatieparadigma en laten lezers nadenken over de manieren waarop ze zich tot hun publiek, hun informatie(bronnen), hun collega's en hun platforms verhouden. Wat in de media komt, moet kwaliteit bezitten, moet betrouwbaar zijn en aansluiten bij het publiek. Journalistiek denken en doen biedt naast theorie veel praktijkcases en opdrachten. Het boek reikt bovendien diverse ideeën aan om zelf aan de slag te gaan. Op de bijbehorende companionsite www.journalistiekdenkenendoen.nl vinden studenten en docenten daarnaast veel extra materiaal om mee te oefenen, zoals toetsen, cases, instructievideo's en hulpprogramma's.

Journalistiek denken en doen is geschreven voor hbo- en wo-studenten journalistiek en communicatie en media. Daarnaast is deze uitgave ook erg interessant voor mediaprofessionals.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Piet Kaashoek, Malou Willemars
Uitgever
Boom
ISBN
9789089538109
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
204

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99