Joost Marechal

keramist en glazenier

Prijs € 26,00

Uitverkocht

Fank Huygens, Aletta Rambaut

Paperback | September 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Joost Maréchal (1911-1971) beheerste meesterlijk de techniek van keramiek en glasramen. Hij realiseerde een artistiek hoogstaand oeuvre van sobere vazen en schalen waarin het eenvoudige silhouet verrijkt wordt met subtiele glazuren van eigen makelij. Daarnaast ontwierp hij talrijke stukken ter herinnering aan feestelijke gebeurtenissen in een persoonlijke tekenstijl waarin hij telkens het unieke van de persoon of de gelegenheid accentueerde. De glasramen evolueerden van figuratieve beelden naar sprekende gestileerde voorstellingen tot wonderlijke explosies van abstracte kleuren. Na het prille begin in Brugge vestigde hij zich in 1946 in Eeklo. Daar ontwikkelde hij zich tot een pionier van de moderne kunstkeramiek in Vlaanderen. Op het einde van de jaren 1960 creëerde hij steeds meer zuivere artistieke sculpturen: expressieve vrouwelijke lichamen, indrukwekkende bustes en koppen. De natuur bood hem tevens het materiaal voor de creatie van plantaardige grillige vormen. Joost Maréchal, keramist en glazenier besteedt aandacht aan de twee pijlers van zijn werk: keramiek en glasschilderkunst en toont tal van nooit eerder gepubliceerde creaties.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Fank Huygens, Aletta Rambaut
Uitgever
Snoeck Publishers
ISBN
9789461610249
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Joost Maréchal (1911-1971) beheerste meesterlijk de techniek van keramiek en glasramen. Hij realiseerde een artistiek hoogstaand oeuvre van sobere vazen en schalen waarin het eenvoudige silhouet verrijkt wordt met subtiele glazuren van eigen makelij. Daarnaast ontwierp hij talrijke stukken ter herinnering aan feestelijke gebeurtenissen in een persoonlijke tekenstijl waarin hij telkens het unieke van de persoon of de gelegenheid accentueerde. De glasramen evolueerden van figuratieve beelden naar sprekende gestileerde voorstellingen tot wonderlijke explosies van abstracte kleuren.

Na het prille begin in Brugge vestigde hij zich in 1946 in Eeklo. Daar ontwikkelde hij zich tot een pionier van de moderne kunstkeramiek in Vlaanderen. Op het einde van de jaren 1960 creëerde hij steeds meer zuivere artistieke sculpturen: expressieve vrouwelijke lichamen, indrukwekkende bustes en koppen. De natuur bood hem tevens het materiaal voor de creatie van plantaardige grillige vormen.

Joost Maréchal, keramist en glazenier besteedt aandacht aan de twee pijlers van zijn werk: keramiek en glasschilderkunst en toont tal van nooit eerder gepubliceerde creaties.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Fank Huygens, Aletta Rambaut
Uitgever
Snoeck Publishers
ISBN
9789461610249
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99