Jongleren met talent (e-Book)

de match tussen organisatie X en generatie Y

Prijs € 14,99
Download direct dit e-Book
Deze titel komt in aanmerking voor

Joost Jolink, Fritz Korten, Thomas Verhiel

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Stel je voor: na jaren door het stof te hebben moeten kruipen voor je eigen leidinggevende, heb je nu eindelijk zelf die mooie positie. De dag is aangebroken dat je de scepter mag zwaaien over jouw eigen club mensen.Je neemt een net afgestudeerd jong talent aan. Interessant werk, goed salaris en plenty mogelijkheden. Zijn gebrek aan respect voor jouw positie, status en ervaring drijft je echter tot wanhoop! Waarom blijft deze snotneus zo eigenwijs en past hij zich niet aan?Herkenbaar? Met de toetreding van jonge talenten (Generatie Y en Generatie Einstein) en de verschillen in kenmerken en behoeften met de zittende populatie (babyboomers en Generatie X) ontstaat een ware clash der generaties binnen organisaties. Samen met de war on talent die ontstaat als gevolg van de vergrijzing, ontgroening, krappe arbeidsmarkt en hang naar innovatie maakt dit dat Jong Talent Management wordt verheven van nice to have tot need to have. Echter, de tijd van talentertainment zonder gedegen onderbouwing en jong talentprogrammas die neigen naar traineeshit is echt voorbij. Bedrijven zullen in de komende jaren kostenbewust moeten opereren en gericht moeten investeren. Het is tijd voor relativering, verwachtingenmanagement en afstemming tussen de behoeften van de organisatie en de behoeften van jong talent. Kortom: tijd voor een match op maat  tussen organisatie X en generatie Y! Dit boek is bedoeld voor managers en HR-professionals die te maken hebben met Generatie Y of verantwoordelijk zijn voor (jong) talentmanagement en bijbehorende programmas. Zij vinden in dit boek: inzichten m.b.t. de kenmerken, behoeften en beweegredenen van de Generatie Y; oplossingsrichtingen om optimaal gebruik te maken van jong talent; praktische handvatten voor de totstandkoming van succesvol Jong Talent Management.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Joost Jolink, Fritz Korten, Thomas Verhiel
Uitgever
Scriptum Books
ISBN
9789055948611
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2011
Bestandsgrootte
29462803 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Stel je voor: na jaren door het stof te hebben moeten kruipen voor je eigen leidinggevende, heb je nu eindelijk zelf die mooie positie. De dag is aangebroken dat je de scepter mag zwaaien over jouw eigen club mensen.Je neemt een net afgestudeerd jong talent aan. Interessant werk, goed salaris en plenty mogelijkheden. Zijn gebrek aan respect voor jouw positie, status en ervaring drijft je echter tot wanhoop! Waarom blijft deze snotneus zo eigenwijs en past hij zich niet aan?

Herkenbaar? Met de toetreding van jonge talenten (Generatie Y en Generatie Einstein) en de verschillen in kenmerken en behoeften met de zittende populatie (babyboomers en Generatie X) ontstaat een ware clash der generaties binnen organisaties. Samen met de war on talent die ontstaat als gevolg van de vergrijzing, ontgroening, krappe arbeidsmarkt en hang naar innovatie maakt dit dat Jong Talent Management wordt verheven van nice to have tot need to have.
 
Echter, de tijd van talentertainment zonder gedegen onderbouwing en jong talentprogrammas die neigen naar traineeshit is echt voorbij. Bedrijven zullen in de komende jaren kostenbewust moeten opereren en gericht moeten investeren. Het is tijd voor relativering, verwachtingenmanagement en afstemming tussen de behoeften van de organisatie en de behoeften van jong talent. Kortom: tijd voor een match op maat  tussen organisatie X en generatie Y!
 
Dit boek is bedoeld voor managers en HR-professionals die te maken hebben met Generatie Y of verantwoordelijk zijn voor (jong) talentmanagement en bijbehorende programmas. Zij vinden in dit boek: inzichten m.b.t. de kenmerken, behoeften en beweegredenen van de Generatie Y; oplossingsrichtingen om optimaal gebruik te maken van jong talent; praktische handvatten voor de totstandkoming van succesvol Jong Talent Management.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Joost Jolink, Fritz Korten, Thomas Verhiel
Uitgever
Scriptum Books
ISBN
9789055948611
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2011
Bestandsgrootte
29462803 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99