Jongeren en seksuele oriëntatie

ervaringen van en opvattingen over lesbische, homoseksuele, biseksuele en heteroseksuele jongeren

Prijs € 21,90

Uitverkocht

Lisette Kuyper

Paperback | Januari 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het Sociaal en Cultureel Planbureau voert regelmatig onderzoek uit naar lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) individuen. In het huidige rapport staan jongeren in Nederland centraal. Het onderzoek richt zich op twee zaken: de houding van jongeren tegenover LHBT-zaken en de overeenkomsten en verschillen in de leefsituatie, leefstijl en het welzijn tussen LHB en heteroseksuele jongeren en de verklaringen daarvoor. Die houding van Nederlandse jongeren lijkt met de jaren positiever te worden, maar hangt wel af het specifieke onderwerp. Vriendschappen met LHB'ers bijvoorbeeld zijn meer geaccepteerd dan twee jongens die met elkaar zoenen. De verschillen in leefsituatie, leefstijl en welzijn zijn talrijker dan de overeenkomsten en pakken negatief uit voor de LHB-jongeren. Belangrijke verschillen doen zich voor in de relatie met de ouders, schoolbeleving (zoals pesten en spijbelen), middelengebruik (zoals roken en drugsgebruik) en psychische problemen (zoals emotionele en gedragsproblemen of suïcidaliteit). Er zijn juist geen verschillen in de beleving van hun vriendenkring. De verschillen hangen samen met algemene risicofactoren en met LHB-specifieke risicofactoren (zoals het meemaken van homonegatieve reacties). Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de Directie Emancipatie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.Lisette Kuyper werkt bij de onderzoeksgroep Onderwijs, Minderheden en Methodologievan het SCP. Haar expertise ligt op het terrein van LHBT, seksualiteit, gezondheid en jongeren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Lisette Kuyper
Uitgever
Sociaal En Cultureel Planbureau
ISBN
9789037707274
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
146

Beschrijving

Het Sociaal en Cultureel Planbureau voert regelmatig onderzoek uit naar lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) individuen. In het huidige rapport staan jongeren in Nederland centraal. Het onderzoek richt zich op twee zaken: de houding van jongeren tegenover LHBT-zaken en de overeenkomsten en verschillen in de leefsituatie, leefstijl en het welzijn tussen LHB en heteroseksuele jongeren en de verklaringen daarvoor. Die houding van Nederlandse jongeren lijkt met de jaren positiever te worden, maar hangt wel af het specifieke onderwerp. Vriendschappen met LHB'ers bijvoorbeeld zijn meer geaccepteerd dan twee jongens die met elkaar zoenen. De verschillen in leefsituatie, leefstijl en welzijn zijn talrijker dan de overeenkomsten en pakken negatief uit voor de LHB-jongeren. Belangrijke verschillen doen zich voor in de relatie met de ouders, schoolbeleving (zoals pesten en spijbelen), middelengebruik (zoals roken en drugsgebruik) en psychische problemen (zoals emotionele en gedragsproblemen of suïcidaliteit). Er zijn juist geen verschillen in de beleving van hun vriendenkring. De verschillen hangen samen met algemene risicofactoren en met LHB-specifieke risicofactoren (zoals het meemaken van homonegatieve reacties).

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de Directie Emancipatie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Lisette Kuyper werkt bij de onderzoeksgroep Onderwijs, Minderheden en Methodologie
van het SCP. Haar expertise ligt op het terrein van LHBT, seksualiteit, gezondheid en jongeren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Lisette Kuyper
Uitgever
Sociaal En Cultureel Planbureau
ISBN
9789037707274
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
146

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99