Jonge kinderen, grote onderzoekers... en de leraar

de onderzoekende houding ontwikkelen en stimuleren bij jonge kinderen

Prijs € 29,95

Tijdelijk niet beschikbaar

Hilde van Houte, Kirsten Devlieger, Jozefien Schaffler

Paperback | Oktober 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De onderzoekende houding ontwikkelen en stimuleren bij kinderen. In dit boek gaat het niet om het maken van wetenschappers, maar om het stimuleren van de interne onderzoeker in een wereld die blijft verwonderen. Verwondering...Ieder kind bekijkt de wereld vol verwondering en nieuwsgierigheid. Deze vaardigheid maakt van hen grote onderzoekers en vraagt om onderwijs dat inspeelt op deze natuurlijke nieuwsgierigheid. De uitdaging van onderwijs dat een onderzoekende houding bij jonge kinderen verder ontwikkelt en stimuleert is dan ook het thema of uitgangspunt van dit boek. In dit boek komt de onderzoekende houding aan bod, de rol van de leraar, onderwijs dat zich richt op de onderzoekende houding, een nascholingstraject voor de leraar en tools die een hulpmiddel kunnen zijn. Deze uitgave richt zich naar iedereen die betrokken is bij het kleuteronderwijs, waarbij er inspiratie geput kan worden uit praktijkvoorbeelden, nascholingssessies en theoretische achtergronden. DoelgroepGroep 1 en 2 en begeleiders/leraren van peuters en kleuters (voor stimuleren van een onderzoekende houding bij 3 t/m 6 jarigen) Wilt u geschoold worden in het gedachtegoed vanuit deze uitgave om binnen uw onderwijs te werken aan de onderzoekende houding van leerlingen? Neem contact op met adogger@bazalt.nl voor meer informatie over de trainings- en adviesmogelijkheden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hilde van Houte, Kirsten Devlieger, Jozefien Schaffler
Uitgever
Bazalt Educatieve Uitgaven
ISBN
9789059328341
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De onderzoekende houding ontwikkelen en stimuleren bij kinderen. In dit boek gaat het niet om het maken van wetenschappers, maar om het stimuleren van de interne onderzoeker in een wereld die blijft verwonderen.

Verwondering...
Ieder kind bekijkt de wereld vol verwondering en nieuwsgierigheid. Deze vaardigheid maakt van hen grote onderzoekers en vraagt om onderwijs dat inspeelt op deze natuurlijke nieuwsgierigheid. De uitdaging van onderwijs dat een onderzoekende houding bij jonge kinderen verder ontwikkelt en stimuleert is dan ook het thema of uitgangspunt van dit boek. In dit boek komt de onderzoekende houding aan bod, de rol van de leraar, onderwijs dat zich richt op de onderzoekende houding, een nascholingstraject voor de leraar en tools die een hulpmiddel kunnen zijn.
Deze uitgave richt zich naar iedereen die betrokken is bij het kleuteronderwijs, waarbij er inspiratie geput kan worden uit praktijkvoorbeelden, nascholingssessies en theoretische achtergronden.



Doelgroep
Groep 1 en 2 en begeleiders/leraren van peuters en kleuters (voor stimuleren van een onderzoekende houding bij 3 t/m 6 jarigen)

Wilt u geschoold worden in het gedachtegoed vanuit deze uitgave om binnen uw onderwijs te werken aan de onderzoekende houding van leerlingen? Neem contact op met adogger@bazalt.nl voor meer informatie over de trainings- en adviesmogelijkheden.


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hilde van Houte, Kirsten Devlieger, Jozefien Schaffler
Uitgever
Bazalt Educatieve Uitgaven
ISBN
9789059328341
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99