Jezus de mysticus

de belichaming van de geest door een revolutionaire mysticus

Prijs € 26,90

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Adyashanti

Hardback | November 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In dit ook voor Adyshanti bijzondere boek laat hij ons kennis maken met de woorden van Jezus als een kracht die je leven kan veranderen. Hij laat zien hoe het leven van Jezus een schitterend voorbeeld kan zijn van wat het betekent om ontwaakt te zijn. In zijn onderricht legde de grondlegger van het christendom eerst en vooral de nadruk op wat we als mens met elkaar delen, en stapte daarmee over alle grenzen die de mensen toen van elkaar leken te scheiden, en dat nu nog steeds lijken te doen.Adyashanti laat ons in dit boek zien hoe de belangrijkste gebeurtenissen in het leven van Jezus parallel lopen met de verschillende fasen van spiritueel ontwaken. Hij baseert zich hierbij op de teksten van alle vier de evangelisten, maar vooral op het evangelie van Marcus, waarin Jezus geportretteerd wordt als een ware revolutionair die de mensen ten koste van alles wilde vertellen wie en wat hij in werkelijkheid was: de 'zoon van God', het Bewustzijn waarin alles verschijnt.'Jezus is de stille kolossus die meer dan tweeduizend jaar bepalend is geweest voor de Westerse cultuur. Hij is de centrale persona in de collectieve droom van onze cultuur. Als we Jezus kunnen zien als een tijdloze, levende aanwezigheid, als een metafoor voor het eeuwige in onszelf, kan zijn verhaal ons doen ontwaken uit onze eigen individuele droom van afgescheidenheid en isolatie. Door samen zijn verhaal binnen te gaan, wil ik je ook uitnodigen zelf een creatieve relatie aan te gaan met dat verhaal. Houd je oren open voor de manier waarop elk onderdeel van het verhaal zich speciaal tot jou richt. Als we er op die manier naar luisteren, wordt die tweeduizend jaar oude mythische reis van Jezus onze eigen reis naar onszelf, naar het voelbaar worden van God binnenin ons, naar de realisatie van wie en wat we werkelijk en waarlijk zijn.'

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Adyashanti
Uitgever
Samsara Uitgeverij B.V.
ISBN
9789491411298
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
312

Beschrijving

In dit ook voor Adyshanti bijzondere boek laat hij ons kennis maken met de woorden van Jezus als een kracht die je leven kan veranderen. Hij laat zien hoe het leven van Jezus een schitterend voorbeeld kan zijn van wat het betekent om ontwaakt te zijn. In zijn onderricht legde de grondlegger van het christendom eerst en vooral de nadruk op wat we als mens met elkaar delen, en stapte daarmee over alle grenzen die de mensen toen van elkaar leken te scheiden, en dat nu nog steeds lijken te doen.

Adyashanti laat ons in dit boek zien hoe de belangrijkste gebeurtenissen in het leven van Jezus parallel lopen met de verschillende fasen van spiritueel ontwaken. Hij baseert zich hierbij op de teksten van alle vier de evangelisten, maar vooral op het evangelie van Marcus, waarin Jezus geportretteerd wordt als een ware revolutionair die de mensen ten koste van alles wilde vertellen wie en wat hij in werkelijkheid was: de 'zoon van God', het Bewustzijn waarin alles verschijnt.

'Jezus is de stille kolossus die meer dan tweeduizend jaar bepalend is geweest voor de Westerse cultuur. Hij is de centrale persona in de collectieve droom van onze cultuur.
Als we Jezus kunnen zien als een tijdloze, levende aanwezigheid, als een metafoor voor het eeuwige in onszelf, kan zijn verhaal ons doen ontwaken uit onze eigen individuele droom van afgescheidenheid en isolatie.
Door samen zijn verhaal binnen te gaan, wil ik je ook uitnodigen zelf een creatieve relatie aan te gaan met dat verhaal. Houd je oren open voor de manier waarop elk onderdeel van het verhaal zich speciaal tot jou richt. Als we er op die manier naar luisteren, wordt die tweeduizend jaar oude mythische reis van Jezus onze eigen reis naar onszelf, naar het voelbaar worden van God binnenin ons, naar de realisatie van wie en wat we werkelijk en waarlijk zijn.'

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Adyashanti
Uitgever
Samsara Uitgeverij B.V.
ISBN
9789491411298
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
312

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99