Je denkt dat het komt

Prijs € 16,90

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Ook beschikbaar als:

Meindert Talma

Paperback | November 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Sander Pleij van Vrij Nederland omschreef hem ooit als 'Nederlands Onbekendste Popster'. Meindert Talma heeft die omschrijving als geuzennaam aangenomen en hem gebruikt als titel voor een cyclus romans mét cd waarin hij zijn opkomst als muzikant en schrijver optekent. 'Kelderkoorts' was het eerste deel en dit boek ondermijnde meteen al behoorlijk die kwalificatie als Nederlands Onbekendste Popster. Na verschijnen deed Talma interviews, kreeg hij positieve recensies en trad hij veelvuldig op bij radio, televisie (De Wereld Draait Door) en op festivals.Nu is er deel 2: 'Je denkt dat het komt'. Ook in tijd een opvolger van het eerste deel. Het boek beslaat de jaren 1997-2001, waarin Meindert na zijn debuutalbum Hondert Punten (1997) snel naam maakt als singer-songwriter en dat jaar meteen op Lowlands en Crossing Border speelt. In de vier daaropvolgende jaren verschijnen nog drie spraakmakende albums met zijn begeleidingsband The Negroes en ook als schrijver doet Meindert van zich spreken met zijn debuutroman en een met Nyk de Vries geschreven bundel levensverhalen van eigenzinnige Friezen. Hoofdthema's in de tragikomische cyclus zijn Meinderts brandende ambitie om vooruit te komen als muzikant, zijn (soms problematische) liefdesleven, familiebesognes en zijn avonturen met de leden van de Stichting Hobbyrock, een stichting die als doel heeft zich te uiten in zo veel mogelijk mediavormen. De liedjes op de cd zijn onlosmakelijk met het boek verbonden. Met zijn band gaat Talma na de release van 'Je denkt dat het komt' op tour met een gelijknamige voorstelling die een meeslepende audiovisuele trip wordt van twee keer 45 minuten, waarin het publiek wordt meegezogen in een gezongen en verteld (film)verhaal over de eerste, vormende doorbraakjaren van een enigszins afwijkende noordelijke outsidermuzikant en -schrijver in de Nederlandse muziek- en schrijverswereld.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Meindert Talma
Uitgever
Passage, Uitgeverij
ISBN
9789054523505
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Sander Pleij van Vrij Nederland omschreef hem ooit als 'Nederlands Onbekendste Popster'. Meindert Talma heeft die omschrijving als geuzennaam aangenomen en hem gebruikt als titel voor een cyclus romans mét cd waarin hij zijn opkomst als muzikant en schrijver optekent. 'Kelderkoorts' was het eerste deel en dit boek ondermijnde meteen al behoorlijk die kwalificatie als Nederlands Onbekendste Popster. Na verschijnen deed Talma interviews, kreeg hij positieve recensies en trad hij veelvuldig op bij radio, televisie (De Wereld Draait Door) en op festivals.

Nu is er deel 2: 'Je denkt dat het komt'. Ook in tijd een opvolger van het eerste deel. Het boek beslaat de jaren 1997-2001, waarin Meindert na zijn debuutalbum Hondert Punten (1997) snel naam maakt als singer-songwriter en dat jaar meteen op Lowlands en Crossing Border speelt. In de vier daaropvolgende jaren verschijnen nog drie spraakmakende albums met zijn begeleidingsband The Negroes en ook als schrijver doet Meindert van zich spreken met zijn debuutroman en een met Nyk de Vries geschreven bundel levensverhalen van eigenzinnige Friezen.

Hoofdthema's in de tragikomische cyclus zijn Meinderts brandende ambitie om vooruit te komen als muzikant, zijn (soms problematische) liefdesleven, familiebesognes en zijn avonturen met de leden van de Stichting Hobbyrock, een stichting die als doel heeft zich te uiten in zo veel mogelijk mediavormen. De liedjes op de cd zijn onlosmakelijk met het boek verbonden.

Met zijn band gaat Talma na de release van 'Je denkt dat het komt' op tour met een gelijknamige voorstelling die een meeslepende audiovisuele trip wordt van twee keer 45 minuten, waarin het publiek wordt meegezogen in een gezongen en verteld (film)verhaal over de eerste, vormende doorbraakjaren van een enigszins afwijkende noordelijke outsidermuzikant en -schrijver in de Nederlandse muziek- en schrijverswereld.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Meindert Talma
Uitgever
Passage, Uitgeverij
ISBN
9789054523505
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99