Jantje O.

het veel bewogenleven van vechtsportlegende Jan Oosterbaan

Prijs € 22,50

Levertijd: 1-2 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Koen Scharrenberg

Paperback | April 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De biografie van vechtsportlegende Jan 'Jantje O.' Oosterbaan is rauw, hard en eerlijk. Ze vertelt over het milieu van de vechtsport, het leven in de bajes, de aparte erecodes en het geweld bij de 1% motorclubs en de trouweloosheid, maar ook de zeldzame vriendschappen binnen een niets en niemand ontziende onderwereld.Jan O. groeit op in Rotterdam-Zuid. Steevast wordt hij - ondanks van zijn enorme gestalte - al vroeg 'Jantje' genoemd. Via zijn geliefde vechtsport en het nachtleven belandt hij al snel in de criminaliteit. Tijdens zijn detenties komt Jan in contact met criminelen als Cor van Hout, Henk Boom en Sam Klepper en de onder verdachte omstandigheden overleden Barney Sanders. Ook leert hij kopstukken als Cock Steenbergen, Jan Boelaard, Geurt Roos, de Haagse Godfather 'Dikke Piet' S., Kareltje P., Marco Eijk en vele anderen kennen. Er ontstaan vriendschappen die ook 'buiten' doorgaan. Tussen zijn detenties door en ook daarna maakt Jan furore met kickboksen. Hij schopt het zelfs tot wereldkampioen bij de veteranen! Een keerpunt in zijn leven komt wanneer hij wordt verdacht van het opdracht geven tot liquidatie van de beruchte bokser John Smit. Maar 'Jantje' houdt zijn kaken op elkaar bij Justitie. Het gevolg: een jarenlange gevangenisstraf. In dit boek geeft hij opheldering over deze cold case. Ook in de wereld van de motorclubs stijgt Jans ster. Omdat hij niet betrokken te raken bij een dreigende bikeroorlog kondigt hij in zijn eentje in een vol, vijandig clubhuis zijn afscheid aan. Jantje kan zich terugtrekken zonder boetes, motor inleveren of een fysieke afstraffing. Jantje O. is een levende legende. In dit boek vertelt hij zijn verhaal zoals hij vocht in de ring: hard voor anderen, hard voor zichzelf, met respect voor de mensen die het verdienen.Koen Scharrenberg schreef o.a. voor Elsevier en Panorama. Eerder verschenen o.a. Down for the count over de wereld van de vechtsport en Georganiseerde misdaad in de Lage Landen, deel 1 en 2.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Koen Scharrenberg
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089755322
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De biografie van vechtsportlegende Jan 'Jantje O.' Oosterbaan is rauw, hard en eerlijk. Ze vertelt over het milieu van de vechtsport, het leven in de bajes, de aparte erecodes en het geweld bij de 1% motorclubs en de trouweloosheid, maar ook de zeldzame vriendschappen binnen een niets en niemand ontziende onderwereld.

Jan O. groeit op in Rotterdam-Zuid. Steevast wordt hij - ondanks van zijn enorme gestalte - al vroeg 'Jantje' genoemd. Via zijn geliefde vechtsport en het nachtleven belandt hij al snel in de criminaliteit. Tijdens zijn detenties komt Jan in contact met criminelen als Cor van Hout, Henk Boom en Sam Klepper en de onder verdachte omstandigheden overleden Barney Sanders. Ook leert hij kopstukken als Cock Steenbergen, Jan Boelaard, Geurt Roos, de Haagse Godfather 'Dikke Piet' S., Kareltje P., Marco Eijk en vele anderen kennen. Er ontstaan vriendschappen die ook 'buiten' doorgaan.

Tussen zijn detenties door en ook daarna maakt Jan furore met kickboksen. Hij schopt het zelfs tot wereldkampioen bij de veteranen! Een keerpunt in zijn leven komt wanneer hij wordt verdacht van het opdracht geven tot liquidatie van de beruchte bokser John Smit. Maar 'Jantje' houdt zijn kaken op elkaar bij Justitie. Het gevolg: een jarenlange gevangenisstraf. In dit boek geeft hij opheldering over deze cold case.

Ook in de wereld van de motorclubs stijgt Jans ster. Omdat hij niet betrokken te raken bij een dreigende bikeroorlog kondigt hij in zijn eentje in een vol, vijandig clubhuis zijn afscheid aan. Jantje kan zich terugtrekken zonder boetes, motor inleveren of een fysieke afstraffing.

Jantje O. is een levende legende. In dit boek vertelt hij zijn verhaal zoals hij vocht in de ring: hard voor anderen, hard voor zichzelf, met respect voor de mensen die het verdienen.

Koen Scharrenberg schreef o.a. voor Elsevier en Panorama. Eerder verschenen o.a. Down for the count over de wereld van de vechtsport en Georganiseerde misdaad in de Lage Landen, deel 1 en 2.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Koen Scharrenberg
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089755322
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99