Jan Schoonhoven

Prijs € 44,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Antoon Melissen

Hardback | December 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Jan Schoonhoven (1914-1994) is wereldberoemd geworden met zijn sculpturale reliëfs en werken op papier. Bijna veertig jaar lang werkte Schoonhoven aan de ontwikkeling van zijn reliëfs uit papier-maché, papier en karton - naast zijn baan als ambtenaar bij de PTT.Deze monografie plaatst Jan Schoonhoven voor het eerst in een internationale context, als een actieve en invloedrijke speler in de Europese naoorlogse ontwikkelingen in de kunst. De vroege jaren komen uitgebreid aan bod: de invloed van bijvoorbeeld Paul Klee en Jackson Pollock, en zijn deelname aan de Nederlandse Informele Groep, eind jaren vijftig. Ook Schoonhovens betrokkenheid bij de Nederlandse Nul-groep en de internationale ZERO-beweging wordt belicht. De monografie toont bovendien dat Schoonhovens oeuvre zich bleef ontwikkelen, ook in de jaren na 'Nul'. Deze monografie met veel tot nu toe onbekende werken en foto's werpt nieuw licht op werk en leven van deze twintigste-eeuwse 'meester van het wit'.Antoon Melissen is kunsthistoricus en auteur van publicaties met een nadruk op Nederlandse kunst van de late jaren vijftig, zestig en zeventig in een Europese context.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Antoon Melissen
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789462082489
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Jan Schoonhoven (1914-1994) is wereldberoemd geworden met zijn sculpturale reliëfs en werken op papier. Bijna veertig jaar lang werkte Schoonhoven aan de ontwikkeling van zijn reliëfs uit papier-maché, papier en karton - naast zijn baan als ambtenaar bij de PTT.

Deze monografie plaatst Jan Schoonhoven voor het eerst in een internationale context, als een actieve en invloedrijke speler in de Europese naoorlogse ontwikkelingen in de kunst. De vroege jaren komen uitgebreid aan bod: de invloed van bijvoorbeeld Paul Klee en Jackson Pollock, en zijn deelname aan de Nederlandse Informele Groep, eind jaren vijftig. Ook Schoonhovens betrokkenheid bij de Nederlandse Nul-groep en de internationale ZERO-beweging wordt belicht. De monografie toont bovendien dat Schoonhovens oeuvre zich bleef ontwikkelen, ook in de jaren na 'Nul'.

Deze monografie met veel tot nu toe onbekende werken en foto's werpt nieuw licht op werk en leven van deze twintigste-eeuwse 'meester van het wit'.
Antoon Melissen is kunsthistoricus en auteur van publicaties met een nadruk op Nederlandse kunst van de late jaren vijftig, zestig en zeventig in een Europese context.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Antoon Melissen
Uitgever
nai010 uitgevers/publishers
ISBN
9789462082489
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
December 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99