Jan Pieterszoon Coen 1587-1629

koopman-koning in Azië

Prijs € 34,90

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Jurjen van Goor

Paperback | April 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Bewonderd en inmiddels ook verguisd. Gouverneur-generaal van de Verenigde Oost Indische Compagnie (VOC), Jan Pieterszoon Coen, leeft in de nationale herinnering voort als de grondlegger van Nederlands- Indië, maar ook als degene die op bloedige wijze de Banda-eilanden onderwierp. Kind van zijn tijdMet geweld zorgde Jan Pieterszoon Coen ervoor dat de Nederlandse handel in specerijen veilig gesteld werd. Historicus Jur van Goor laat echter zien dat hij in de context van zijn tijd handelde en in de eerste plaats een groot koopman en manager was. Van Goor duikt door middel van documenten van de hand van Coen diep in zijn leefwereld en ontdekt wat hem bezielde. Handel en de steun van God waren voor Jan Pieterszoon Coen de polen waar het leven om draaide. Daarnaast was hij een staatsman die op de hoogte was van de ideeënwereld van de staatsraison en iemand die - indien nodig - de militaire leiding nam.Wetenschappelijke biografieIn deze eerste wetenschappelijke biografie over Jan Pieterszoon Coen wordt het beeld geschetst van een geniale manager en een behendig politicus, die in de Tachtigjarige Oorlog tegen Spanje de basis legde voor de Verenigde Oost Indische Compagnie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jurjen van Goor
Uitgever
Boom
ISBN
9789024424375
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
592

Beschrijving

Bewonderd en inmiddels ook verguisd. Gouverneur-generaal van de Verenigde Oost Indische Compagnie (VOC), Jan Pieterszoon Coen, leeft in de nationale herinnering voort als de grondlegger van Nederlands- Indië, maar ook als degene die op bloedige wijze de Banda-eilanden onderwierp.

Kind van zijn tijd
Met geweld zorgde Jan Pieterszoon Coen ervoor dat de Nederlandse handel in specerijen veilig gesteld werd. Historicus Jur van Goor laat echter zien dat hij in de context van zijn tijd handelde en in de eerste plaats een groot koopman en manager was. Van Goor duikt door middel van documenten van de hand van Coen diep in zijn leefwereld en ontdekt wat hem bezielde. Handel en de steun van God waren voor Jan Pieterszoon Coen de polen waar het leven om draaide. Daarnaast was hij een staatsman die op de hoogte was van de ideeënwereld van de staatsraison en iemand die - indien nodig - de militaire leiding nam.

Wetenschappelijke biografie
In deze eerste wetenschappelijke biografie over Jan Pieterszoon Coen wordt het beeld geschetst van een geniale manager en een behendig politicus, die in de Tachtigjarige Oorlog tegen Spanje de basis legde voor de Verenigde Oost Indische Compagnie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jurjen van Goor
Uitgever
Boom
ISBN
9789024424375
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2018
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
592

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99