Ivo Van Hove

Theater van de Lage Landen tot Broadway

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Emile Schra

Paperback | April 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ivo van Hove heeft de wereld veroverd. Als leider van het grootste toneelgezelschap van Nederland, Toneelgroep Amsterdam, maakt hij theaterproducties die overal op applaus worden onthaald. Of het nu gaat om werk van Shakespeare of Bowie, Visconti of Arthur Miller, steeds zoekt hij nieuwe uitdagingen op. Door het Amerikaanse tijdschrift Foreign Policy werd hij in 2016 gerekend tot de honderd invloedrijkste denkers van de wereld. Hij won talloze belangrijke buitenlandse toneelprijzen, waaronder Obie Awards, Tony Awards, Olivier Awards en Molières. En hij weet een groeiend aantal grote namen uit het internationale filmcircuit aan zijn producties te verbinden, zoals Jude Law, Ben Whishaw, Juliette Binoche, Michael C. Hall en Cate Blanchett.Emile Schra maakt een innemend portret van Ivo van Hove. Wie is die man die Nederlandse tenen laat krommen wanneer hij wordt aangeduid als 'De Belg die Amerika richting geeft' en die Vlamingen jaloers maakt omdat hij al bijna twee decennia lang het grootste repertoiregezelschap van Nederland leidt? Ivo van Hove: de gepassioneerde regisseur die de wereld tot zijn speelplaats heeft gemaakt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Emile Schra
Uitgever
Pelckmans
ISBN
9789463102162
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Ivo van Hove heeft de wereld veroverd. Als leider van het grootste toneelgezelschap van Nederland, Toneelgroep Amsterdam, maakt hij theaterproducties die overal op applaus worden onthaald. Of het nu gaat om werk van Shakespeare of Bowie, Visconti of Arthur Miller, steeds zoekt hij nieuwe uitdagingen op. Door het Amerikaanse tijdschrift Foreign Policy werd hij in 2016 gerekend tot de honderd invloedrijkste denkers van de wereld. Hij won talloze belangrijke buitenlandse toneelprijzen, waaronder Obie Awards, Tony Awards, Olivier Awards en Molières. En hij weet een groeiend aantal grote namen uit het internationale filmcircuit aan zijn producties te verbinden, zoals Jude Law, Ben Whishaw, Juliette Binoche, Michael C. Hall en Cate Blanchett.



Emile Schra maakt een innemend portret van Ivo van Hove. Wie is die man die Nederlandse tenen laat krommen wanneer hij wordt aangeduid als 'De Belg die Amerika richting geeft' en die Vlamingen jaloers maakt omdat hij al bijna twee decennia lang het grootste repertoiregezelschap van Nederland leidt? Ivo van Hove: de gepassioneerde regisseur die de wereld tot zijn speelplaats heeft gemaakt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Emile Schra
Uitgever
Pelckmans
ISBN
9789463102162
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2018
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99