Italia con gusto e amore

Een roadtrip naar de roots van de Italiaanse keuken

Prijs € 39,99

Levertijd: 1-2 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Annet Daems

Hardback | Oktober 2022 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Italië heeft een rijke cultuur van straatdelicatessen die van regio tot regio verschillen. Wat ooit voedsel voor de armen was, is vandaag opgewaardeerd tot gevierd cultureel erfgoed. Met respect voor de eeuwenoude recepten en vaak volgens de principes van slow cooking worden pure gerechten bereid. Steevast op basis van lokale topingrediënten. Annet Daems doorkruiste met haar camper de 20 regio's van de Italiaanse Laars, op zoek naar de verhalen en recepten van de 'cucina povera'. In dit boek schetst Daems de oorsprong van de vele regionale straatdelicatessen. Via interviews met 'specialisten' en tientallen smaakmakende foto's brengt ze al deze authentieke gerechten tot op jouw bord. Italia con gusto e amore is een must voor al wie verslingerd is aan Italië én een passie heeft voor de ongekunstelde, eerlijke keuken. Elke regio is culinair uniek. Annet Daems gidst je dan ook naar de typische straatgerechten van de bruisende cultuursteden, maar evengoed naar de 'eenvoudige' lekkernijen van de dromerige middeleeuwse dorpjes. Een boek met vele inspirerende tips en weetjes voor jouw volgende Italië-reis.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Annet Daems
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401486699
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2022
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Beschrijving

Italië heeft een rijke cultuur van straatdelicatessen die van regio tot regio verschillen.
Wat ooit voedsel voor de armen was, is vandaag opgewaardeerd tot gevierd cultureel erfgoed.
Met respect voor de eeuwenoude recepten en vaak volgens de principes van slow cooking worden pure gerechten bereid. Steevast op basis van lokale topingrediënten.

Annet Daems doorkruiste met haar camper de 20 regio's van de Italiaanse Laars, op zoek naar de verhalen en recepten van de 'cucina povera'.
In dit boek schetst Daems de oorsprong van de vele regionale straatdelicatessen. Via interviews met 'specialisten' en tientallen smaakmakende foto's brengt ze al deze authentieke gerechten tot op jouw bord.

Italia con gusto e amore is een must voor al wie verslingerd is aan Italië én een passie heeft voor de ongekunstelde, eerlijke keuken. Elke regio is culinair uniek. Annet Daems gidst je dan ook naar de typische straatgerechten van de bruisende cultuursteden, maar evengoed naar de 'eenvoudige' lekkernijen van de dromerige middeleeuwse dorpjes. Een boek met vele inspirerende tips en weetjes voor jouw volgende Italië-reis.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Annet Daems
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401486699
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2022
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99