Israël: Wortel en Doorn

onderzoek naar de plaats van Israël als religieuze entiteit in het Nederlandse protestantisme na de Tweede Wereldoorlog

Prijs € 33,50

Uitverkocht

C. van Halem

Paperback | Juni 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De verhouding tussen de christelijke kerk en het Jodendom heeft theologen al eeuwen bezig gehouden. In de eerste decennia na de Tweede Wereldoorlog was er binnen het Nederlandse protestantisme een sterk geïntensiveerde belangstelling voor de verhouding tussen 'kerk en synagoge'. De ramp die het Joodse volk is overkomen heeft geleid tot een doordenking van de christelijke theologie. Ook de vestiging van de staat Israël is aanleiding geweest om tot een theologische reflectie te komen. Velen zijn van mening dat het Joodse volk een geheim met zich mee draagt; anderen spreken van een raadsel.In dit boek staat de situatie anno 2015 centraal. Door middel van een uitgebreide enquête is bij voorgangers van de diverse stromingen en kerkgenootschappen die het Nederlandse protestantisme kenmerken, geïnventariseerd hoe men denkt over de karakteristieke thema's van Israël als religieuze entiteit. Prof.dr. C. van Halem (Rotterdam, 1947) heeft als econoom vele functies in het bedrijfsleven vervuld. Sinds 1970 is hij parttime verbonden geweest aan het wetenschappelijk onderwijs; sinds de jaren 90 als hoogleraar bedrijfseconomie. Hij promoveerde in juni 2015 op dit onderzoek aan de Tilburg University.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
C. van Halem
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023970286
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
432

Beschrijving

De verhouding tussen de christelijke kerk en het Jodendom heeft theologen al eeuwen bezig gehouden. In de eerste decennia na de Tweede Wereldoorlog was er binnen het Nederlandse protestantisme een sterk geïntensiveerde belangstelling voor de verhouding tussen 'kerk en synagoge'. De ramp die het Joodse volk is overkomen heeft geleid tot een doordenking van de christelijke theologie. Ook de vestiging van de staat Israël is aanleiding geweest om tot een theologische reflectie te komen. Velen zijn van mening dat het Joodse volk een geheim met zich mee draagt; anderen spreken van een raadsel.

In dit boek staat de situatie anno 2015 centraal. Door middel van een uitgebreide enquête is bij voorgangers van de diverse stromingen en kerkgenootschappen die het Nederlandse protestantisme kenmerken, geïnventariseerd hoe men denkt over de karakteristieke thema's van Israël als religieuze entiteit.

Prof.dr. C. van Halem (Rotterdam, 1947) heeft als econoom vele functies in het bedrijfsleven vervuld. Sinds 1970 is hij parttime verbonden geweest aan het wetenschappelijk onderwijs; sinds de jaren 90 als hoogleraar bedrijfseconomie. Hij promoveerde in juni 2015 op dit onderzoek aan de Tilburg University.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
C. van Halem
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023970286
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
432

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99