Introductie in de gezondheidszorg

Prijs € 49,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

M. van der Burgt, E. van Mechelen-Gevers, M. te Lintel Hekkert

Paperback | Juni 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek biedt een helder overzicht over de organisatie en het functioneren van de gezondheidszorg in Nederland. In deze herziene druk wordt het zorgstelsel helder uitgelegd. De contouren van de meest recente veranderingen worden geschetst, zoals de invoering van de Wet langdurige zorg als opvolger van de AWBZ en de decentralisatie van de Jeugdzorg en Participatiewet.In de loop van de komende jaren zal blijken hoe deze wetten zullen uitpakken. Ketenzorg, vraagsturing en marktwerking in de zorg komen aan bod. Daarnaast worden verzekerde zorg, bekostiging, dbc's en kostenbeheersing besproken. Ook wordt verhelderd in welke opzichten de zorgmarkt afwijkt van de 'gewone' markt. Daarmee worden in begrijpelijke taal vragen beantwoord, zoals: Wat maakt het uit of zorg via de Zorgverzekeringswet, de Wet langdurige zorg of Wet maatschappelijke opvang is geregeld? En: Waarom zit preventie niet in de basiszorg? Kortom, een boek dat het ingewikkelde veld van de gezondheidszorg voor studenten en beginnende professionals inzichtelijk maakt.Op de bijbehorende website staan toetsvragen en links naar sites en documenten. Door de overzichtelijke tabellen, figuren en trefwoordenlijst is Introductie in de gezondheidszorg onmisbaar als basisboek voor studenten in het hoger beroepsonderwijs die in de gezondheidszorg gaan werken. Daarnaast is het een praktische en toegankelijke introductie voor iedere geïnteresseerde en een handig naslagwerk voor mensen die al in de gezondheidszorg werkzaam zijn.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. van der Burgt, E. van Mechelen-Gevers, M. te Lintel Hekkert
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036808682
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
280

Beschrijving

Dit boek biedt een helder overzicht over de organisatie en het functioneren van de gezondheidszorg in Nederland. In deze herziene druk wordt het zorgstelsel helder uitgelegd. De contouren van de meest recente veranderingen worden geschetst, zoals de invoering van de Wet langdurige zorg als opvolger van de AWBZ en de decentralisatie van de Jeugdzorg en Participatiewet.In de loop van de komende jaren zal blijken hoe deze wetten zullen uitpakken.

Ketenzorg, vraagsturing en marktwerking in de zorg komen aan bod. Daarnaast worden verzekerde zorg, bekostiging, dbc's en kostenbeheersing besproken. Ook wordt verhelderd in welke opzichten de zorgmarkt afwijkt van de 'gewone' markt. Daarmee worden in begrijpelijke taal vragen beantwoord, zoals: Wat maakt het uit of zorg via de Zorgverzekeringswet, de Wet langdurige zorg of Wet maatschappelijke opvang is geregeld? En: Waarom zit preventie niet in de basiszorg?

Kortom, een boek dat het ingewikkelde veld van de gezondheidszorg voor studenten en beginnende professionals inzichtelijk maakt.

Op de bijbehorende website staan toetsvragen en links naar sites en documenten. Door de overzichtelijke tabellen, figuren en trefwoordenlijst is Introductie in de gezondheidszorg onmisbaar als basisboek voor studenten in het hoger beroepsonderwijs die in de gezondheidszorg gaan werken. Daarnaast is het een praktische en toegankelijke introductie voor iedere geïnteresseerde en een handig naslagwerk voor mensen die al in de gezondheidszorg werkzaam zijn.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. van der Burgt, E. van Mechelen-Gevers, M. te Lintel Hekkert
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036808682
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
280

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99