Intieme oorlog

over de kwetsbaarheid van familierelaties

Prijs € 22,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Martine Groen, Justine Lawick

Paperback | Juni 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het gezin zou toch vooral een veilige plaats moeten zijn. Dit blijkt echter niet het geval. Mensen lopen juist in gezinsverband de grootste kans om bedreigd, vernederd, gemept, getrapt, verkracht of vermoord te worden.In INTIEME OORLOG gaan Martine Groen en Justine van Lawick na op welke wijze geweld in een gezinssituatie kan ontstaan. Hoe kan een echtpaar terechtkomen in een spiraal van geweld? Met welke gevolgen krijgen kinderen te maken die getuige zijn van geweld tussen hun ouders? Hoe moet je omgaan met jongeren die hun ouders bedreigen? Alle vormen van huiselijk geweld passeren de revue - ook dat van vrouwen jegens hun mannen, of van broertjes en zusjes onder elkaar.Martine Groen en Justine van Lawick zijn psychotherapeuten. Voor INTIEME OORLOG putten zij uit hun rijke praktijkervaring; de theorie wordt op vele plaatsen ondersteund door aangrijpende casussen. In deze volledig herziene zevende druk is een nieuw hoofdstuk opgenomen over vechtscheidingen. Daarin beschrijft Justine van Lawick haar veelbelovende experimentele behandeling van vechtscheidende gezinnen; Martine Groen onderzoekt waardoor het komt dat het juridische zorgsysteem keer op keer faalt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Martine Groen, Justine Lawick
Uitgever
Gennep B.V., Uitgeverij Van
ISBN
9789461642462
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het gezin zou toch vooral een veilige plaats moeten zijn. Dit blijkt echter niet het geval. Mensen lopen juist in gezinsverband de grootste kans om bedreigd, vernederd, gemept, getrapt, verkracht of vermoord te worden.

In INTIEME OORLOG gaan Martine Groen en Justine van Lawick na op welke wijze geweld in een gezinssituatie kan ontstaan. Hoe kan een echtpaar terechtkomen in een spiraal van geweld? Met welke gevolgen krijgen kinderen te maken die getuige zijn van geweld tussen hun ouders? Hoe moet je omgaan met jongeren die hun ouders bedreigen? Alle vormen van huiselijk geweld passeren de revue - ook dat van vrouwen jegens hun mannen, of van broertjes en zusjes onder elkaar.

Martine Groen en Justine van Lawick zijn psychotherapeuten. Voor INTIEME OORLOG putten zij uit hun rijke praktijkervaring; de theorie wordt op vele plaatsen ondersteund door aangrijpende casussen. In deze volledig herziene zevende druk is een nieuw hoofdstuk opgenomen over vechtscheidingen. Daarin beschrijft Justine van Lawick haar veelbelovende experimentele behandeling van vechtscheidende gezinnen; Martine Groen onderzoekt waardoor het komt dat het juridische zorgsysteem keer op keer faalt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Martine Groen, Justine Lawick
Uitgever
Gennep B.V., Uitgeverij Van
ISBN
9789461642462
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99