Interventie bij banken en verzekeraars

rechten van crediteuren en wederpartijen

Prijs € 38,50

Niet beschikbaar

W.A.K. Rank

Paperback | Februari 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Op 13 juni 2012 is de Interventiewet in werking getreden. Deze wet loopt vooruit op de invoering van de Europese Bank Recovery and Resolution Directive en heeft nieuwe bevoegdheden geïntroduceerd voor De Nederlandsche Bank en de Minister van Financiën om in te grijpen bij banken of verzekeraars die in financiële problemen verkeren. De Interventiewet bevat verschillende onduidelijkheden die bij financiële marktpartijen tot onrust hebben geleid. Dit betreft met name het ontbreken van expliciete bepalingen die de effectiviteit van overeengekomen netting- en close-out clausules waarborgen in het geval van een interventiemaatregel.In deze oratie, uitgesproken op 27 september 2013 aan de Universiteit Leiden, zet Rank uiteen bij welke transacties de problemen zich in het bijzonder doen gevoelen, bespreekt hij de Interventiewet en komt hij vervolgens met oplossingen voor de gesignaleerde problemen. Het hierboven met name genoemde probleem zal, conform de in deze oratie gedane suggestie, worden opgelost door het opnemen van een bepaling in de Wet financieel toezicht per 1 januari 2015 die in expliciete waarborgen voor netting en close-out voorziet.Prof. mr. W.A.K. Rank is sinds 1 september 2012 hoogleraar financieel recht aan de Universiteit Leiden. Samen met prof. mr. R. Raas en prof. mr. drs. M. Haentjens geeft hij daar leiding aan het Hazelhoff Centre for Financial Law. Dit is het derde deel in de Hazelhoff Financial Law Series.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
W.A.K. Rank
Uitgever
Boom juridisch
ISBN
9789462900295
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Op 13 juni 2012 is de Interventiewet in werking getreden. Deze wet loopt vooruit op de invoering van de Europese Bank Recovery and Resolution Directive en heeft nieuwe bevoegdheden geïntroduceerd voor De Nederlandsche Bank en de Minister van Financiën om in te grijpen bij banken of verzekeraars die in financiële problemen verkeren. De Interventiewet bevat verschillende onduidelijkheden die bij financiële marktpartijen tot onrust hebben geleid. Dit betreft met name het ontbreken van expliciete bepalingen die de effectiviteit van overeengekomen netting- en close-out clausules waarborgen in het geval van een interventiemaatregel.

In deze oratie, uitgesproken op 27 september 2013 aan de Universiteit Leiden, zet Rank uiteen bij welke transacties de problemen zich in het bijzonder doen gevoelen, bespreekt hij de Interventiewet en komt hij vervolgens met oplossingen voor de gesignaleerde problemen. Het hierboven met name genoemde probleem zal, conform de in deze oratie gedane suggestie, worden opgelost door het opnemen van een bepaling in de Wet financieel toezicht per 1 januari 2015 die in expliciete waarborgen voor netting en close-out voorziet.

Prof. mr. W.A.K. Rank is sinds 1 september 2012 hoogleraar financieel recht aan de Universiteit Leiden. Samen met prof. mr. R. Raas en prof. mr. drs. M. Haentjens geeft hij daar leiding aan het Hazelhoff Centre for Financial Law. Dit is het derde deel in de Hazelhoff Financial Law Series.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
W.A.K. Rank
Uitgever
Boom juridisch
ISBN
9789462900295
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2015
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99