Internationale rechtshulp en het fiscale delict

Prijs € 41,45

Niet beschikbaar

J.H. van der Werff

Paperback | Januari 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Belastingdelicten zijn weliswaar een aangelegenheid van iedere soevereine staat, maar door de globalisering niet meer beperkt tot de landsgrenzen. Dit betekent dat het opsporen en vervolgen van belastingdelicten in toenemende mate noopt tot internationale samenwerking. In dit boek wordt het algemeen kader geschetst waarbinnen deze opsporing en vervolging plaatsvindt.Naast de nationale fiscale strafbepalingen speelt daarbij een aanzienlijk aantal internationale verdragen een rol. Het gaat dan om verdragen tussen staten afzonderlijk, maar ook om een aantal specifieke verdragen binnen Europa en vooral binnen de Europese Unie. Deze verdragen bevatten vaak (aanvullende) bepalingen over rechtsmacht, uitlevering, kleine rechtshulp en overname en overdracht van strafvervolging van fiscale delicten.Tevens bevat dit boek een schets van de internationale samenwerking bij belastingdelicten als het gaat om het ontnemen van wederrechtelijk verkregen voordeel en de ambtshulp. Daarmee is deze uitgave vooral geschikt voor iedereen die zich (beroepsmatig) bezighoudt met internationale rechtshulp bij fiscale delicten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.H. van der Werff
Uitgever
Kerckebosch
ISBN
9789067205641
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
215

Beschrijving

Belastingdelicten zijn weliswaar een aangelegenheid van iedere soevereine staat, maar door de globalisering niet meer beperkt tot de landsgrenzen. Dit betekent dat het opsporen en vervolgen van belastingdelicten in toenemende mate noopt tot internationale samenwerking. In dit boek wordt het algemeen kader geschetst waarbinnen deze opsporing en vervolging plaatsvindt.

Naast de nationale fiscale strafbepalingen speelt daarbij een aanzienlijk aantal internationale verdragen een rol. Het gaat dan om verdragen tussen staten afzonderlijk, maar ook om een aantal specifieke verdragen binnen Europa en vooral binnen de Europese Unie. Deze verdragen bevatten vaak (aanvullende) bepalingen over rechtsmacht, uitlevering, kleine rechtshulp en overname en overdracht van strafvervolging van fiscale delicten.

Tevens bevat dit boek een schets van de internationale samenwerking bij belastingdelicten als het gaat om het ontnemen van wederrechtelijk verkregen voordeel en de ambtshulp. Daarmee is deze uitgave vooral geschikt voor iedereen die zich (beroepsmatig) bezighoudt met internationale rechtshulp bij fiscale delicten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.H. van der Werff
Uitgever
Kerckebosch
ISBN
9789067205641
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
215

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99