Intern toezicht in de pensioensector

regelgeving en praktijk in transitie

Prijs € 46,50

Uitverkocht

K.H. Boonzaaijer, J.G.C.M. Galle, K. van Middelaar

Paperback | Augustus 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Nederlandse pensioensector is in beweging: er bestaan plannen voor een herziening van het pensioenstelsel in 2020 en de eerste algemene pensioenfondsen zijn een feit. Ook de intern toezichthouders in de pensioensector bewegen mee. Zo hebben zij een eigen sectorale gedragscode, uitgegeven door de Vereniging Intern Toezichthouders Pensioensector (VITP). Dit boek geeft het onderzoek weer naar de inhoud en naleving van de nieuwe VITP-Toezichtcode. Het presenteert in drie onderdelen de resultaten van theoretisch en rechtsvergelijkend onderzoek, een online enquête en een jaarverslagenonderzoek. Aan bod komen onder meer sectorale governance codes, transparantie, actuele ontwikkelingen in governance, intern toezicht en de Pensioenwet.Voor bestuurders, intern toezichthouders en anderen die in het governance raamwerk van de pensioensector werken, is dit boek een absolute aanrader. De combinatie van achtergrond in governance codes, juridische diepgang en empirisch onderzoek maakt dit een mustread voor alle pensioenprofessionals. De behandelde governance vraagstukken en vergelijking tussen uiteenlopende governance codes maken het boek tevens relevant voor een breed publiek van personen met interesse in governance en intern toezicht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
K.H. Boonzaaijer, J.G.C.M. Galle, K. van Middelaar
Uitgever
Boom Juridische uitgevers
ISBN
9789462904101
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De Nederlandse pensioensector is in beweging: er bestaan plannen voor een herziening van het pensioenstelsel in 2020 en de eerste algemene pensioenfondsen zijn een feit. Ook de intern toezichthouders in de pensioensector bewegen mee. Zo hebben zij een eigen sectorale gedragscode, uitgegeven door de Vereniging Intern Toezichthouders Pensioensector (VITP).

Dit boek geeft het onderzoek weer naar de inhoud en naleving van de nieuwe VITP-Toezichtcode. Het presenteert in drie onderdelen de resultaten van theoretisch en rechtsvergelijkend onderzoek, een online enquête en een jaarverslagenonderzoek. Aan bod komen onder meer sectorale governance codes, transparantie, actuele ontwikkelingen in governance, intern toezicht en de Pensioenwet.

Voor bestuurders, intern toezichthouders en anderen die in het governance raamwerk van de pensioensector werken, is dit boek een absolute aanrader. De combinatie van achtergrond in governance codes, juridische diepgang en empirisch onderzoek maakt dit een mustread voor alle pensioenprofessionals. De behandelde governance vraagstukken en vergelijking tussen uiteenlopende governance codes maken het boek tevens relevant voor een breed publiek van personen met interesse in governance en intern toezicht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
K.H. Boonzaaijer, J.G.C.M. Galle, K. van Middelaar
Uitgever
Boom Juridische uitgevers
ISBN
9789462904101
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99