Integraal Mededingingsrecht EU

Prijs € 101,00

Uitverkocht

P.B. Gaasbeek

Paperback | Augustus 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Met het van kracht worden van Verordening 1/2003 in mei 2004 is de invloed van het Europese mededingingsrecht op het mededingingstoezicht in Nederland aanzienlijk vergroot. Inmiddels zijn zoveel wijzigingen en aanvullingen opgetreden in de nationale en communautaire regelgeving dat is besloten om de vierde editie van Integraal Mededingingsrecht te splitsen in een nationaal en Europees deel. Deze splitsing maakt het mogelijk de bundels praktisch hanteerbaar te houden. Dit Europese deel van Integraal Mededingingsrecht omvat de relevante bepalingen uit het EG-Verdrag, alle verordeningen en richtsnoeren van de Commissie die van belang zijn voor de toepassing van het Europese mededingingsrecht in de Nederlandse rechtspraktijk. In het bijzonder kan worden genoemd de opname van Verordening 1/2003 en de zes mededelingen die de Europese Commissie heeft gepubliceerd in verband met het van kracht worden van Verordening 1/2003. Tevens is de nieuwe concentratieverordening (Verordening 139/2004) opgenomen met de daarbij horende richtlijnen. Doel van Integraal Mededingingsrecht is de instrumenten aan te reiken aan degenen die in praktijk en/of wetenschap met het in Nederland geldende mededingingsrecht werken. De uitgave is voorzien van een gedetailleerde inhoudsopgave, verwijzingen en integrale tekst van relevante artikelen uit aanverwante wetgeving, margekopjes en een uitgebreid trefwoordenregister.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
P.B. Gaasbeek
Uitgever
Convoy Uitgevers BV
ISBN
9789059016149
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Met het van kracht worden van Verordening 1/2003 in mei 2004 is de invloed van het Europese mededingingsrecht op het mededingingstoezicht in Nederland aanzienlijk vergroot. Inmiddels zijn zoveel wijzigingen en aanvullingen opgetreden in de nationale en communautaire regelgeving dat is besloten om de vierde editie van Integraal Mededingingsrecht te splitsen in een nationaal en Europees deel. Deze splitsing maakt het mogelijk de bundels praktisch hanteerbaar te houden.

Dit Europese deel van Integraal Mededingingsrecht omvat de relevante bepalingen uit het EG-Verdrag, alle verordeningen en richtsnoeren van de Commissie die van belang zijn voor de toepassing van het Europese mededingingsrecht in de Nederlandse rechtspraktijk. In het bijzonder kan worden genoemd de opname van Verordening 1/2003 en de zes mededelingen die de Europese Commissie heeft gepubliceerd in verband met het van kracht worden van Verordening 1/2003. Tevens is de nieuwe concentratieverordening (Verordening 139/2004) opgenomen met de daarbij horende richtlijnen.

Doel van Integraal Mededingingsrecht is de instrumenten aan te reiken aan degenen die in praktijk en/of wetenschap met het in Nederland geldende mededingingsrecht werken. De uitgave is voorzien van een gedetailleerde inhoudsopgave, verwijzingen en integrale tekst van relevante artikelen uit aanverwante wetgeving, margekopjes en een uitgebreid trefwoordenregister.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
P.B. Gaasbeek
Uitgever
Convoy Uitgevers BV
ISBN
9789059016149
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99