Inspannings- en sportfysiologie

Prijs € 142,00

Tijdelijk niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

W.Larry Kenny, Jack H. Wilmore, David L. Costill

Paperback | Augustus 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Inspanningsfysiologie is de basis voor het begeleiden van bewegen, bijvoorbeeld voor training, bewegingsonderwijs en oefentherapie. Dit boek is zonder twijfel het wereldwijde standaardwerk voor de inspannings- en sportfysiologie. Dit bijzonder complete boek besteedt veel aandacht aan de basisinspanningsfysiologie: 'Hoe werkt het menselijke lichaam tijdens inspanning?' Daarnaast kijkt het uitgebreid naar de invloed van de omgeving op ons lichaam (hoogte, warmte, koude) en naar de invloed van leeftijd en sekse bij inspanning en sport. Verder wordt ingegaan op trainen voor prestaties, en de invloed daarop van voeding en lichaamssamenstelling. Ook de aanpak en effecten van bewegen gericht op gezondheid komen uitgebreid aan de orde. De uitgave is rijk geïllustreerd en bevat tal van praktische en aansprekende voorbeelden.Gedegen kennis van inspanningsfysiologie is onmisbaar voor bewegingswetenschappers, (aankomende) docenten lichamelijke opvoeding, fysiotherapeuten, coaches en trainers. Met de kennis van Inspannings- en sportfysiologie, zowel een handboek als een compleet naslagwerk, is het mogelijk uit te groeien tot een professionele begeleider.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
W.Larry Kenny, Jack H. Wilmore, David L. Costill
Uitgever
Springer Media B.V.
ISBN
9789036813259
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
600

Beschrijving

Inspanningsfysiologie is de basis voor het begeleiden van bewegen, bijvoorbeeld voor training, bewegingsonderwijs en oefentherapie. Dit boek is zonder twijfel het wereldwijde standaardwerk voor de inspannings- en sportfysiologie.

Dit bijzonder complete boek besteedt veel aandacht aan de basisinspanningsfysiologie: 'Hoe werkt het menselijke lichaam tijdens inspanning?' Daarnaast kijkt het uitgebreid naar de invloed van de omgeving op ons lichaam (hoogte, warmte, koude) en naar de invloed van leeftijd en sekse bij inspanning en sport. Verder wordt ingegaan op trainen voor prestaties, en de invloed daarop van voeding en lichaamssamenstelling. Ook de aanpak en effecten van bewegen gericht op gezondheid komen uitgebreid aan de orde. De uitgave is rijk geïllustreerd en bevat tal van praktische en aansprekende voorbeelden.

Gedegen kennis van inspanningsfysiologie is onmisbaar voor bewegingswetenschappers, (aankomende) docenten lichamelijke opvoeding, fysiotherapeuten, coaches en trainers. Met de kennis van Inspannings- en sportfysiologie, zowel een handboek als een compleet naslagwerk, is het mogelijk uit te groeien tot een professionele begeleider.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
W.Larry Kenny, Jack H. Wilmore, David L. Costill
Uitgever
Springer Media B.V.
ISBN
9789036813259
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
600

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99