Insolventierecht

Prijs € 49,00

Uitverkocht

Hardback | September 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het deel Insolventierecht in de Studiereeks Burgerlijk Recht is bedoeld als studieboek voor (aanstaande) juristen die geïnteresseerd zijn in het insolventierecht en voor degenen die zich vertrouwd willen maken met het systeem van het insolventierecht. De combinatie van de financieel-economische achtergrond bij insolventie en de noodzakelijke juridische regulering verlangen van de beoefenaar flexibiliteit, scherp analytisch vermogen, gevoel voor cijfers, praktisch inzicht en creativiteit om te onderhandelen en conflicten op te lossen. De hiervoor benodigde praktische vaardigheiden behoeven echter een gedegen juridisch fundament: zij zijn weinig waard zonder grondige kennis van het systeem van het recht. Dit op zijn beurt verlangt de nodige reflectie.Dit boek is in de eerste plaats bestemd voor studenten in de masterfase. Daarom is ernaar gestreefd om de stof zo didactisch mogelijk te presenteren. In het licht van deze opzet wordt relatief weinig aandacht besteed aan afwijkende opvattingen in literatuur en rechtspraak. Getracht is om het recht weer te geven zoals dat, naar het oordeel van de auteur, op de beschreven terreinen op dit ogenblik geldt. In een aantal gevallen bestaat daarover zoveel twijfel, dat op de uiteenlopende rechtspraak en inzichten in de doctrine moest worden ingegaan. Naast een leerboek vormt dit studieboek aldus tevens een naslagwerk voor de jurist die zich weer een helder beeld wil vormen van het insolventierecht als systeem, waarop hij kan terugvallen bij de behandeling van door hem op te lossen kwesties.Doordat het insolventierecht in belangrijke mate onderdeel vormt van het burgerlijk recht is beheersing van het civielrechtelijk systeem een vereiste om het insolventierecht met succes te beoefenen, waardoor dit boek goed past in de Studiereeks Burgerlijk Recht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013118841
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het deel Insolventierecht in de Studiereeks Burgerlijk Recht is bedoeld als studieboek voor (aanstaande) juristen die geïnteresseerd zijn in het insolventierecht en voor degenen die zich vertrouwd willen maken met het systeem van het insolventierecht. De combinatie van de financieel-economische achtergrond bij insolventie en de noodzakelijke juridische regulering verlangen van de beoefenaar flexibiliteit, scherp analytisch vermogen, gevoel voor cijfers, praktisch inzicht en creativiteit om te onderhandelen en conflicten op te lossen. De hiervoor benodigde praktische vaardigheiden behoeven echter een gedegen juridisch fundament: zij zijn weinig waard zonder grondige kennis van het systeem van het recht. Dit op zijn beurt verlangt de nodige reflectie.

Dit boek is in de eerste plaats bestemd voor studenten in de masterfase. Daarom is ernaar gestreefd om de stof zo didactisch mogelijk te presenteren. In het licht van deze opzet wordt relatief weinig aandacht besteed aan afwijkende opvattingen in literatuur en rechtspraak. Getracht is om het recht weer te geven zoals dat, naar het oordeel van de auteur, op de beschreven terreinen op dit ogenblik geldt. In een aantal gevallen bestaat daarover zoveel twijfel, dat op de uiteenlopende rechtspraak en inzichten in de doctrine moest worden ingegaan. Naast een leerboek vormt dit studieboek aldus tevens een naslagwerk voor de jurist die zich weer een helder beeld wil vormen van het insolventierecht als systeem, waarop hij kan terugvallen bij de behandeling van door hem op te lossen kwesties.

Doordat het insolventierecht in belangrijke mate onderdeel vormt van het burgerlijk recht is beheersing van het civielrechtelijk systeem een vereiste om het insolventierecht met succes te beoefenen, waardoor dit boek goed past in de Studiereeks Burgerlijk Recht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013118841
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
September 2013
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 25,99
  • 24,99
  • 24,99
  • 23,99
  • 23,00
  • 18,99
  • 15,99
  • 17,50
  • 15,00
  • 17,99