Inleiding tot de Latijnse syntaxis Oefenboek

Prijs € 29,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

M. Koenen

Paperback | Februari 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit oefenboek van de hand van Mieke Koenen behoort bij Inleiding tot de Latijnse syntaxis, een beknopt overzicht van de Latijnse syntaxis geschreven door Caroline Kroon. Het biedt een ruime hoeveelheid gevarieerd oefenmateriaal dat gebaseerd is op authentieke Latijnse zinnen en tekstfragmenten, afkomstig uit proza en po e. Met dit deel kan de gebruiker niet alleen kennis maar vooral ook inzicht in de syntaxis van het klassiek Latijn toetsen en trainen. Achterin zijn uitwerkingen van alle oefeningen en opdrachten opgenomen die zorgen voor feedback of controle bij zelfstudie.De bekende vertaler van Latijnse po e prof. dr. Piet Schrijvers verzorgde voor dit oefenboek een aantal nieuwe vertalingen, waaronder een integrale vertaling van Livius’ Coriolanus-verhaal en van Cicero’s pleitrede voor de dichter Archias, waaruit een groot aantal tekstoefeningen afkomstig is.Beide delen zijn geschikt voor studenten Klassieke Talen en Oudheidkunde in de bachelor-opleiding. Voor docenten Latijn in het middelbaar onderwijs bidet het geheel een toegankelijke wetenschappelijke achtergrond bij de gangbare lesmethodes. De cursus is ook bruikbaar voor wie zijn kennis van het Latijn door zelfstudie wil actualiseren of uitbreiden.Samen vormen de beide boeken een uitdagende cursus, die werd ontwikkeld in de praktijk van het universitaire onderwijs Latijn, waar hij door studenten en docenten enthousiast wordt gebruikt.Mieke Koenen is als universitair docent Latijn werkzaam bij de Vrije Universiteit Amsterdam.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. Koenen
Uitgever
AUP Educatief
ISBN
9789053569511
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

Dit oefenboek van de hand van Mieke Koenen behoort bij Inleiding tot de Latijnse syntaxis, een beknopt overzicht van de Latijnse syntaxis geschreven door Caroline Kroon. Het biedt een ruime hoeveelheid gevarieerd oefenmateriaal dat gebaseerd is op authentieke Latijnse zinnen en tekstfragmenten, afkomstig uit proza en po e. Met dit deel kan de gebruiker niet alleen kennis maar vooral ook inzicht in de syntaxis van het klassiek Latijn toetsen en trainen. Achterin zijn uitwerkingen van alle oefeningen en opdrachten opgenomen die zorgen voor feedback of controle bij zelfstudie.
De bekende vertaler van Latijnse po e prof. dr. Piet Schrijvers verzorgde voor dit oefenboek een aantal nieuwe vertalingen, waaronder een integrale vertaling van Livius’ Coriolanus-verhaal en van Cicero’s pleitrede voor de dichter Archias, waaruit een groot aantal tekstoefeningen afkomstig is.
Beide delen zijn geschikt voor studenten Klassieke Talen en Oudheidkunde in de bachelor-opleiding. Voor docenten Latijn in het middelbaar onderwijs bidet het geheel een toegankelijke wetenschappelijke achtergrond bij de gangbare lesmethodes. De cursus is ook bruikbaar voor wie zijn kennis van het Latijn door zelfstudie wil actualiseren of uitbreiden.
Samen vormen de beide boeken een uitdagende cursus, die werd ontwikkeld in de praktijk van het universitaire onderwijs Latijn, waar hij door studenten en docenten enthousiast wordt gebruikt.
Mieke Koenen is als universitair docent Latijn werkzaam bij de Vrije Universiteit Amsterdam.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. Koenen
Uitgever
AUP Educatief
ISBN
9789053569511
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99