Inleiding personenvennootschappen

Prijs € 43,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

J.J.A. Hamers, L.P.W. van Vliet

Paperback | Mei 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek behandelt het recht inzake de personenvennootschappen, te weten de maatschap, de vennootschap onder firma en de commanditaire vennootschap.De vierde druk van deze inleiding verschijnt naar aanleiding van het intrekken van de wetsvoorstellen 28 746 en 31 065 (titel 7.13 BW Vennootschap). Bij de beschrijving van het geldende recht verwijzen wij naar de wetsvoorstellen en de toelichting daarbij voor zover de wetsvoorstellen het geldende recht codificeerden of oplossing boden voor omstreden vraagstukken.Inleiding personenvennootschappen besteedt uitgebreid aandacht aan de vennootschapsrechtelijk aspecten van de personenvennootschap, evenals aan het vennootschapsgoederenrecht. Ingegaan wordt onder meer op het ontstaan van de vennootschap, de inbreng in de vennootschap en de gevolgen daarvan, de verhoudingen tussen de vennoten onderling en hun verhouding met derden, haar faillissement, ontbinding, vereffening, verdeling en/of afwikkeling, haar voortzetting en 'omzetting' in een andere ondernemingsvorm.De personenvennootschap vormt een hybride figuur in het Nederlands recht. Enerzijds ziet de wet haar van oudsher als een contractuele samenwerkingsvorm, waarbij niet de personenvennootschap zelf, maar de vennoten de dragers van rechten en plichten zijn. Anderzijds is de maatschappelijke realiteit dat de personenvennootschap steeds vaker als eenheid wordt beschouwd die zelfstandig aan het rechtsverkeer deelneemt.Het personenvennootschappenrecht roept zowel voor de theorie als de praktijk interessante vragen op. In dit boek wordt voor de verschillende leerstukken het geldende recht weergegeven. Het boek wordt afgesloten met een hoofdstuk waarin enkele fiscale aspecten van de personenvennootschappen aan de orde komen.De auteurs zijn verbonden aan de juridische faculteit van de Universiteit Maastricht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.J.A. Hamers, L.P.W. van Vliet
Uitgever
Boom Juridische uitgevers
ISBN
9789089746436
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Dit boek behandelt het recht inzake de personenvennootschappen, te weten de maatschap, de vennootschap onder firma en de commanditaire vennootschap.
De vierde druk van deze inleiding verschijnt naar aanleiding van het intrekken van de wetsvoorstellen 28 746 en 31 065 (titel 7.13 BW Vennootschap). Bij de beschrijving van het geldende recht verwijzen wij naar de wetsvoorstellen en de toelichting daarbij voor zover de wetsvoorstellen het geldende recht codificeerden of oplossing boden voor omstreden vraagstukken.

Inleiding personenvennootschappen besteedt uitgebreid aandacht aan de vennootschapsrechtelijk aspecten van de personenvennootschap, evenals aan het vennootschapsgoederenrecht. Ingegaan wordt onder meer op het ontstaan van de vennootschap, de inbreng in de vennootschap en de gevolgen daarvan, de verhoudingen tussen de vennoten onderling en hun verhouding met derden, haar faillissement, ontbinding, vereffening, verdeling en/of afwikkeling, haar voortzetting en 'omzetting' in een andere ondernemingsvorm.

De personenvennootschap vormt een hybride figuur in het Nederlands recht. Enerzijds ziet de wet haar van oudsher als een contractuele samenwerkingsvorm, waarbij niet de personenvennootschap zelf, maar de vennoten de dragers van rechten en plichten zijn. Anderzijds is de maatschappelijke realiteit dat de personenvennootschap steeds vaker als eenheid wordt beschouwd die zelfstandig aan het rechtsverkeer deelneemt.
Het personenvennootschappenrecht roept zowel voor de theorie als de praktijk interessante vragen op. In dit boek wordt voor de verschillende leerstukken het geldende recht weergegeven. Het boek wordt afgesloten met een hoofdstuk waarin enkele fiscale aspecten van de personenvennootschappen aan de orde komen.

De auteurs zijn verbonden aan de juridische faculteit van de Universiteit Maastricht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.J.A. Hamers, L.P.W. van Vliet
Uitgever
Boom Juridische uitgevers
ISBN
9789089746436
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2012
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Actuele bestsellers!

  • 23,00
  • 5,00
  • 15,00
  • 26,99
  • 20,99
  • 34,95
  • 22,50
  • 20,99
  • 24,99
  • 23,99