Inleiding in de pedagogiek - primair onderwijs

Prijs € 30,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Annemarie Becker, Harry Mungra

Paperback | Maart 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Inleiding in de pedagogiek - primair onderwijs brengt pabo-studenten kort en kernachtig de beginselen van de pedagogiek bij. Het boek richt zich vooral op het opvoeden van kinderen van 5 t/m 12 jaar in de schoolse situatie en is voorzien van vele herkenbare praktijkvoorbeelden.Het boek bestaat uit drie delen. In deel 1 wordt op eenvoudige en duidelijke wijze het begrip opvoeden en het opvoedproces beschreven. Er is aandacht voor de psychologische, cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling en er wordt ingegaan op de taken die de leerkracht heeft om het kind te stimuleren in zijn ontwikkeling. Niet alleen op gedrags- en leerproblemen, maar ook op het fenomeen pesten wordt dieper ingegaan. Ook dyslexie, dyscalculie, dysorthografie, ADHD, ADD en autisme spectrum stoornissen komen aan bod, omdat de leerkracht dit in de praktijk tegen kan komen door de wet op passend onderwijs. Daarnaast komt de rol van de school en van de leerkracht aan bod. Hoe signaleer je een problematische opvoedingssituatie en welke stappen kun je nemen om het kind en de ouders te ondersteunen?In deel 2 -de pedagogische benadering- maakt de student kennis met de verschillende wetenschappen die van belang zijn voor het vak pedagogiek.Deel 3 is digitaal beschikbaar en bestaat uit opdrachten en casussen die de docent tijdens de colleges kan behandelen en waar studenten mee aan de slag kunnen, en een docentenhandleiding met de antwoorden van de verwerkingsopdrachten.Over de auteursDrs. Annemarie Becker is de auteur van Inleiding in de pedagogiek dat op vele hogescholen in Nederland wordt gebruikt. Zij is gepensioneerd docent van de Hogeschool Inholland. Tegenwoordig is zij als parttime docent verbonden aan het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) in Suriname. Daarnaast is zij vrijwilligster bij stichting RUMAS, waar zij buitenlandse en lokale (Surinaamse) stagiaires begeleidt.Drs. Harry Mungra is orthopedagoog, klinisch psycholoog en Past Life therapeut. Hij is docent aan de Anton de Kom Universiteit en de Academie voor Hoger Kunst- en Cultuuronderwijs in Suriname. Ook is hij directeur van het Pedagogisch Psychologisch Onderzoeks- en Adviesbureau.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Annemarie Becker, Harry Mungra
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023253518
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Inleiding in de pedagogiek - primair onderwijs brengt pabo-studenten kort en kernachtig de beginselen van de pedagogiek bij. Het boek richt zich vooral op het opvoeden van kinderen van 5 t/m 12 jaar in de schoolse situatie en is voorzien van vele herkenbare praktijkvoorbeelden.

Het boek bestaat uit drie delen. In deel 1 wordt op eenvoudige en duidelijke wijze het begrip opvoeden en het opvoedproces beschreven. Er is aandacht voor de psychologische, cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling en er wordt ingegaan op de taken die de leerkracht heeft om het kind te stimuleren in zijn ontwikkeling. Niet alleen op gedrags- en leerproblemen, maar ook op het fenomeen pesten wordt dieper ingegaan. Ook dyslexie, dyscalculie, dysorthografie, ADHD, ADD en autisme spectrum stoornissen komen aan bod, omdat de leerkracht dit in de praktijk tegen kan komen door de wet op passend onderwijs. Daarnaast komt de rol van de school en van de leerkracht aan bod. Hoe signaleer je een problematische opvoedingssituatie en welke stappen kun je nemen om het kind en de ouders te ondersteunen?

In deel 2 -de pedagogische benadering- maakt de student kennis met de verschillende wetenschappen die van belang zijn voor het vak pedagogiek.
Deel 3 is digitaal beschikbaar en bestaat uit opdrachten en casussen die de docent tijdens de colleges kan behandelen en waar studenten mee aan de slag kunnen, en een docentenhandleiding met de antwoorden van de verwerkingsopdrachten.

Over de auteurs
Drs. Annemarie Becker is de auteur van Inleiding in de pedagogiek dat op vele hogescholen in Nederland wordt gebruikt. Zij is gepensioneerd docent van de Hogeschool Inholland. Tegenwoordig is zij als parttime docent verbonden aan het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) in Suriname. Daarnaast is zij vrijwilligster bij stichting RUMAS, waar zij buitenlandse en lokale (Surinaamse) stagiaires begeleidt.

Drs. Harry Mungra is orthopedagoog, klinisch psycholoog en Past Life therapeut. Hij is docent aan de Anton de Kom Universiteit en de Academie voor Hoger Kunst- en Cultuuronderwijs in Suriname. Ook is hij directeur van het Pedagogisch Psychologisch Onderzoeks- en Adviesbureau.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Annemarie Becker, Harry Mungra
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023253518
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Actuele bestsellers!

  • 22,99
  • 18,99
  • 24,99
  • 23,00
  • 15,00
  • 15,99
  • 18,99
  • 15,00
  • 23,99
  • 24,99